Beşiktaş'ta bir dönem sona erdi... İşte Sergen Yalçın döneminde yaşananlar

Beşiktaş'ta bir önem sona erdi. Bugün takımının başına son defa antrenmana çıkan Sergen Yalçın yönetime istifasını sundu. Altyapısından yetiştiği takımın başında geçen sezon hem Süper Lig'de hem de Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan 49 yaşındaki teknik adam, üst üste gelen kötü sonuçların ardından istifa karı aldı. İşte Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın başında yaşadıkları ve istifaya giden süreçte yaşananlar...

Her şey 29 Ocak 2020'de başladı... Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başlayan Beşiktaş, taraftarların da büyük isteği ile Sergen Yalçın ile anlaştı. Son olarak Yeni Malatyaspor'da çalışan Yalçın, altyapısından yetiştiği kulüple imzayı Vodafone Park'ta on binlerce taraftarın önünde attı.

Beşiktaş'a teknik direktör olarak gelmekten büyük mutluluk duyan Sergen Yalçın, 2019-2020 sezonunu takımının başında 3. olarak tamamladı.

Bir sonraki sezon ise beklentilerin oldukça düşük tutulduğu Beşiktaş, Ghezzal, ve Rosier ve Aboubakar gibi oyuncularla anlaşarak sezona başladı. Sergen Yalçın yönetiminde sezona kötü başlayan Beşiktaş, önce Avrupa defterini kapatırken bir ara küme düşme hattına kadar geriledi. Ancak sonrasında özellikle yeni transferlerin harika performansıyla çıkışa geçen Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde 1 gol farkla Süper Lig şampiyonluğunu kazandı ve sonrasında Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

YENİ SEZON BÜYÜK UMUTLARLA BAŞLADI

Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş'ta yeni sezon büyük umutlarla başladı. Ancak 1 sezonluk sözleşme imzalayan Sergen Yalçın'ın sözleşme yenilememesi uzun süre tartışma konusu oldu. Uzun süren görüşmelerin ardından takımıyla sözleşmesini 1 sezon daha uzatan başarılı teknik adam, taraftarların ve yönetimin rahat bir nefes almasını sağladı. Beşiktaş, Sergen Yalçın ile sözleşme imzaladıktan sonra hızlı bir transfer harekatına başladı. Geçen sezon kiralık oynayan Ghezzal ve Rosier'in bonservisini alan siyah beyazlılar, Sergen Yalçın'ın çok istediği Brezilyalı orta saha Alex Teixeira'yı kadrosuna kattı. Ayrıca Aboubakar'ın gidişi ile boşalan forvet hattına Belçikalı golcü Batshuayi. Asıl transfer bombası ise transfer döneminin son gününde Pjanic'in gelmesiyle patladı. Yapılan yıldız transferlerinin en büyük amacı ise Şampiyonalar Ligi'nde başarılı sonuçlar alınmasıydı. Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund, Ajax ve Sporting Lisbon ile eşleşen Beşiktaş'ın gruptan çıkma umutları yüksekti.

LİG İYİ BAŞLADI AMA SONRASI HÜSRAN

Sezona iyi bir giriş yapan Beşiktaş, geçen sezondan akıllarda kalan güzel oyununu sürdürerek iyi sonuçlar aldı ama özellikle Şampiyonlar Ligi'nin başlaması sonrası büyük hayal kırıklığına neden oldu. Şampiyonlar Ligi defterini puansız kapatan Beşitkaş, Süper Lig’de ise son 5 maçt galibiyet yüzü göremedi.

OYUNCULARLA İLETİŞİMİ KOPTU

Beşiktaş'ta tek sorun oynana kötü futbol değildi. Oyuncuları ile iletişiminin iyi olduğu bilinen Sergen Yalçın, alınan kötü sonuçların da etkisiyle medya önünde oyuncularını eleştirmeye başlayınca Nevzat Demir Tesisleri'ndeki atmosfer bozuldu. Oyuncuların, 49 yaşındaki teknik adama medyadaki açıklamaları nedeniyle cephe aldığı öğrenilirken, Sergen Yalçın'ın antrenmanlarda oyuncularla bire bir görüşmediği ve isteklerini yardımcıları aracılığı ile söylediği öğrenildi.

Geçen sezon idmanlarda ne yapılmasını istediğini bizzat kendisi gösteren Sergen Yalçın, bu sezon ise ne frikik çalışmalarında, ne ara pası idmanlarında bizzat yer almadı. Yaşanan tüm gelişmeler sonrası Sergen Yalçın'ın basın toplantılarındaki açıklamaları dikkat çekti. Zaman zaman 'Sorumluluk benim' diyen Yalçın, kötü gidişe karşı bir türlü çözüm bulamadığını söylemişti. Öte yandan Sergen Yalçın'ın bazı açıklamalarında oyuncularını hedef alması da dikkat çekmişti.

Beşiktaş'ta bir dönem sona erdi... İşte Sergen Yalçın döneminde yaşananlar ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Süper Lig UEFA Şampiyonlar Ligi istifa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.