Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti?

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme turundaki rakibi B36 Torshavn'i iki maçta 8 golle geçti. Bir üst tura çıkmaya hak kazanan Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti? Futbol tutkunları ve siyah beyazlı taraftarların merak ettiği soruların cevabı bu haberde...

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ön eleme maçılarında gol olup yağdığı B36 Torshavn'i geçen Beşiktaş, bir üst tura çıktı. Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti? Siyah beyazlı camianın soluksuz takip ettiği UEFA Avrupa Ligi mücadeleleri ile ilgili bilgileri haberimizde derledik.

Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti?
'
BEŞİKTAŞ'IN YENİ RAKİBİ KİM? HANGİ TAKIMLA EŞLEŞTİ?
Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme maçında B36 Torshavn i toplamda 8-0 ile geçip Avusturya`nın Lask Linz takımıyla eşleşti.

Avusturya ekibi Lask Linz 10 takımlı Avusturya Bundesliga ligini 57 puan ile 4.bitirdi. Teknik direktörlüğünü Oliver Glasner`in yaptığı Lask Linz`in kadro değeri 5.1 milyon EURO. Maçlarını 21328 kişi kapasiteli Linzer stadyumunda oynayan Lask Linz Avusturya Bundesliga`da ilk haftayı puansız kapattı.

Beşiktaşın yeni rakibi bir önceki turda Norveç ekibi Lilleström u 2-1 ve 4-0 ile eleyip UEFA Avrupa Ligi 3. Ön elemede Beşiktaş in yeni rakibi oldu.

BEŞİKTAŞ FARKLA TURA ADINI YAZDIRDI
Beşiktaş, Vodafone Park'ta 2018-2019 sezonun ilk resmi maçında UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn'ı 6-0 mağlup etti ve adını 3. ön eleme turuna yazdırdı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, turun ilk maçında rakibini 2-0 mağlup eden kadroyu bozmadı. Siyah-beyazlı ekipte ilk maçta olduğu gibi kalede Tolga Zengin görev yaptı. Geri dörtlüde Gökhan Gönül, Necip Uysal, Fatih Aksoy ve Caner Erkin yer alırken, savunmanın önünde Tolgay Arslan, Adriano ile Medel görev yaptı.

Beinsports'un haberine göre; Hücumda Jeremain Lens ve Ryan Babel'in destek verdiği Beşiktaş'ta forvet hattında Cyle Larin şans buldu.

Karşılaşmanın 31. dakikasında Beşiktaş, Jeremain Lens'in topuk pasında Cyle Larin'in golüyle 1-0 öne geçti. 43. dakikada yine Jeremain Lens'in pasında topla buluşan Caner Erkin farkı 2'ye çıkardı.

 İLK YARI BEŞİKTAŞ'IN 2-0'LIK ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ
İkinci yarının 61. dakikasında Cyle Larin Caner Erkin'in ortasında kafa vuruşuyla top ağlara gönderdi ve farkı 3'e yükseltti. 74. dakikada Caner Erkin'in asistinde Oğuzhan Özyakup kafa vuruşuyla farkı 4'e yükseltirken 79. dakikada Gökhan Töre'nin asistinde Cyle Larin 3. golünü attı ve hat-trick'i tamamlarken skor 5-0'a geldi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Vagner Love ile bir gol daha bulan Beşiktaş 6-0'la kazandı.

Karşılaşma bu sonuçla temsilcimiz Beşiktaş'ın 6-0 galibiyetiyle sonuçlandı ve tur atlayan taraf oldu.

Beşiktaş, 3. ön eleme turunda Avusturya Ligi ekiplerinden LASK Linz ile karşı karşıya gelecek. Norveç temsilcisi Lillestrom ile eşleşen ve sahasındaki ilk maçı 4-0 kazanıp, deplasmanda da 2-1 galip gelerek turu geçen Avusturya ekibi, bir sonraki turda Beşiktaş ile karşılaşacak. Bir sonraki turda ilk maç 9 Ağustos'ta İstanbul'da, ikinci maç ise 16 Ağustos'ta Avusturya'da oynanacak.

Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti? - Resim : 2


LASK LİNZ
LASK Linz, Avusturya'nın Linz bölgesinde bulunan futbol kulübüdür. 7 Ağustos 1908'de kurulan kulüp önümüzdeki günlerde 110. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Renkleri siyah-beyazdır ve Avusturya'daki Bundesliga'da mücadele etmektedir.

Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti? - Resim : 3

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ
1902 sonbaharında Beşiktaş Serencebey Mahallesi'nde, o zamanın Medine Muhafızı olan Osman Paşa'nın konağının bahçesinde, 22 kişilik genç grup, haftanın bazı günlerinde toplanıp jimnastik hareketleri yapmaktaydı. Başta Osman Paşa'nın oğulları Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket ile mahellenin gençlerinden Ahmet Fetgeri, Mehmet Ali Fetgeri, Nazımnazif, Cemil Feti ve Şevket Beyler’in aralarında bulunduğu gençlerin ilk ilgilendikleri spor branşları, özellikle barfiks, paralel, güreş, halter, aletli ve aletsiz jimnastikti. O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran 2. Abdülhamit'in adamları Serencebey'deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Hatta saray çevresinden Şeyhzade Abdülhalim bu sporcuları destekledi ve sık sık antrenmanları seyretmeye başladı. Ünlü boksör ve güreşçi Kenan Bey de antrenmanlara gelerek güreş ve boks hareketleri göstermeye başladı.

1903 Mart'ında ise özel bir izinle Bereket Jimnastik Kulübü kuruldu. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 31 Mart 1909'daki siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri, kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Beyler de iyi birer eskrimciydi.

Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 26 Ocak 1911 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince, yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi.

Beşiktaş'ın yeni rakibi kim? Hangi takımla eşleşti? ile ilgili etiketler Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi yeni rakibi kim hangi takımla eşmeşti 2. tur ön eleme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.