Beşiktaş'ın UEFA gelirlerine el koyulacak mı? Siyah-Beyazlılar'dan resmi açıklama geldi

Beşiktaş yönetiminden UEFA gelirleri açıklaması: "CAS nezdindeki vadesi geçmiş borçlara ilişkin yükümlülüklerini, hukuki haklarımız da saklı kalmak kaydıyla, yerine getirmiş olduğundan, daha önceki açıklamada bahsedilen yaptırımlar ortadan kalkmıştır."

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun çifte kupayla tamamlayan şampiyon Beşiktaş, Eylül ayında çekilecek UEFA Şampiyonlar Ligi kuralarını bekliyor. Siyah-Beyazlılar, Devler Ligi'ne Türkiye'den tek takım olarak katılacağı için 15.6 Euro "hoş geldin" parası alacak.

Şampiyonlar Ligi'nde her takım galibiyet için 2.8 milyon, beraberlikte ise 930 bin Euro para kazanacak. Gruptan çıkan 16 takıma 9.6 milyon euro ek ödeme yapılacak.

Devler Ligi'nde çeyrek finalistler 10.6 milyon Euro, yarı finalistler 12.5 milyon Euro, finale kalan takımlar da 15.5 milyon Euro ek gelir kazanacak. Kupayı müzesine götüren takım ise ekstra 4.5 milyon para alacak.

YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLDİ

Siyah-Beyazlı kulübün gelirlerinin bir bölümüne el koyulacağı iddia edilmişti. Yönetim, UEFA ile mevcut pürüzün giderildiğini ve  yaptırımların ortadan kaldırıldığını açıkladı. KAP'a yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı.

"8 Haziran 2021 tarihli özel durum açıklamasında, UEFA Financial Fair Play Regülasyonunun vadesi geçmiş borçlara ilişkin hükümleri ilgili süreler içerisinde yerine getirmediği, bu sebeple de 2021/2022 UEFA gelirlerimizin %15'ine el konulacağına, ancak ilgili borçlarımızı 30 Haziran 2021 tarihine kadar ortadan kaldırmamız durumunda ilgili yaptırımın uygulanmayacağına, bununla birlikte bu süre zarfında alacaklıların haklarından feragat etmeleri veya yetkili mahkeme kararınca 30 Haziran 2021 tarihine kadar vadesi geçmiş borçların sadece bir kısmının ödenmesi gerektiğine karar vermesi durumunda Şirketimizin daha düşük tutar ödemesine izin verileceğine yer verilmişti.

Şirketimiz, CAS nezdindeki vadesi geçmiş borçlara ilişkin yükümlülüklerini, hukuki haklarımız da saklı kalmak kaydıyla, yerine getirmiş olduğundan, daha önceki açıklamada bahsedilen yaptırımlar ortadan kalkmıştır."

Beşiktaş'ın UEFA gelirlerine el koyulacak mı? Siyah-Beyazlılar'dan resmi açıklama geldi ile ilgili etiketler Beşiktaş Ahmet Nur Çebi UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.