Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Diego Costa'nın yeni takımı belli oldu

Beşiktaş Hulk'tan sonra Diego Costa'yı Atletico Mineiro'ya kaptırdı... Brezilya ekibinin 32 yaşındaki golcüyle yıllık 3.5 milyon eurodan anlaşma sağladı. Brezilya asıllı İspanyol golcü kariyerine Brezilya Serie A'da devam edecek. Transfer resmen açıklandı.

Beşiktaş'ın eski flörtü Diego Costa, futbol hayatına Brezilya'da devam edecek. Brezilya asıllı İspanyol golcü, Brezilya'nın köklü kulüplerinden Atletico Mineiro'yla anlaştı. İki gün önce Belo Horizonte takımı için sağlık kontrolünden geçen 32 yaşındaki golcü resmen açıklandı.

Beşiktaş'a kapıyı 4.5 milyon eurodan açan Diego Costa sıkı pazarlıklar sonucu 3.5'a kadar inmişti. Taraflar arasındaki ipleri koparan ise Domagoj Vida'nın 4 milyon euroluk maaşı oldu.  Diego Costa’nın menajeri Dino Pasalic'in “Vida’nın 4 milyon Euro aldığı yerde önerilen rakamlar düşük kalıyor ve bizi tatmin etmiyor” dediği basına yansımıştı.

Beşiktaş’ın 2.5 milyon Euro + 1.5 milyon Euro imza parası önerdiği yıldız isim garanti ücret olarak 3.5 milyon Euro’da diretince Diego Costa sayfası Kartal için kapanmıştı.

HULK'U DA MİNEİRO KAPMIŞTI

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın geçen sezon devre arasında transferini çok istediği Brezilyalı yıldız golcü Hulk da uzun süren görüşmelerin ardından Atletico Mineiro'ya transfer olmuştu.

Geçen yaz Mario Mandzukic'i çok isteyen, devre arasında Hulk hayalleri kuran Sergen Yalçın, bu iki golcünün alınamaması nedeniyle yönetime sitem etmişti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin şampiyonluk hediyesi olarak Sergen Hoca'ya Diego Costa'yı alacağı iddia ediliyordu.

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Diego Costa'nın yeni takımı belli oldu

Atletico Madrid'in sembol isimlerinden olan 1988 Brezilya doğumlu santrfor, Arda Turan'la birlikte forma giydiği 2013-14 sezonunda La Liga şampiyonluğu yaşayıp o yaz 38 milyon euro bonservisle Chelsea'ye transfer olmuştu. Premier League'de de kalitesini konuşturan yıldız isim, Londra devinin 2015 ve 2017'deki Premier League zaferlerinde önemli rol oynadı. Atletico Madrid onu yeniden kadrosuna katabilmek için Ocak 2018'de Chelsea'ye 60 milyon euro ödedi.

Atletico Madrid'in sözleşmesini 6 ay önce sonlandırdığı Diego Costa, geçen Aralık ayından bu yana boştaydı.

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Diego Costa'nın yeni takımı belli oldu ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Brezilya Atletico Mineiro diego costa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.