Beşiktaş'ın 8. Şampiyonlar Ligi macerası Borussia Dortmund maçıyla başlıyor

Daha önce 7 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Beşiktaş, sadece 1 kez gruplardan çıkarken, o çıkışında da Türk takımlarına ait bütün rekorları kırmayı başarmıştı. Kartal'ın 8. Devler Ligi macerası yarın akşam Borussia Dortmund maçıyla başlıyor...

Beşiktaş'ın 8. Şampiyonlar Ligi macerasına yarın başlıyor. C Grubu'nda yer alan Siyah-Beyazlı ekip Bundesliga devi Borussia Dortmund, Portekiz şampiyonu Sporting Lizbon ve Hollanda şampiyonu Ajax'la eşleşmişti. Kartal'ın ilk maçı İnönü'de Dortmund'la...

Beşiktaş-Borussia Dortmund maçı yarın saat 19.45'te başlayacak. Vodafone Park'ta %50 seyirci önünde oynanacak mücadeleyi İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek.

Transfer döneminde 9'u yeni olmak üzere 12 futbolcuyu renklerine bağlayan Beşiktaş, ilk 4 hafta itibariyle kadro derinliği ve oynadığı futbol ile adından övgüyle söz ettiriyor. Larin, Ghezzal, Rosier ve Josef'in yanına Pjanic, Teixeria, Batshuayi gibi yıldızları ekleyen siyah beyazlılar için, Şampiyonlar Ligi maçları gerçek test maçları olacak.

DEV MAÇ ÖNCESİ 3 EKSİK VAR

Milli takımda sakatlanan sol bek Umut Meraş henüz iyileşmezken, Yeni Malatyaspor maçında sakatlanan Vida ile Alex Teixeria da Dortmund'a karşı sahada olamayacak. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Dortmund karşısında kaleyi Ersin'e emanet etmesi beklenirken, sakat olan Vida'nın yerine Montero ve Necip'ten biri monte edilecek. Teixeria'nın yerine oynayacak futbolcu ise Atiba Hutchinson olacak.

MUHTEMEL 11: Ersin-Rosier-Welinton-Montero (Necip)-N'Sakala-Josef-Ghezzal-Atiba-Pjanic-Larin-Batshuayi şeklinde.



DEVLER ARENASINDA 8. KEZ SAHNE ALACAK

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 8'inci kez sahne alacak. Daha önce 7 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan siyah beyazlılar, sadece 1 kez gruplardan çıkarken, o çıkışında da Türk takımlarına ait bütün rekorları kırmayı başardı.

Devler arenasına ilk olarak 1997-1998 sezonunda katılan Siyah-beyazlılar, Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg'un arasında 6 puanla 3'üncü olarak gruptan çıkamamıştı.

2000-2001 sezonunda Milan, Leeds United ve Barcelona'nın olduğu grubu 4 puan ile son sırada bitiren Beşiktaş, 2003-2004 sezonunda ise Chelsea, Lazio ve Sparta Prag ile mücadele etti. Bu kez 7 puana ulaşan Siyah Beyazlılar, yine 3. oldu ve gruptan çıkamadı.



2007-2008 sezonunda Porto, Liverpool ve Marsilya arasında 4. olan Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda da Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg'un olduğu grubu yine 4. bitirdi ve gruptan çıkamadı.

Teknik direktör Şenol Güneş ile 2 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Kara Kartallar 2016-17'de Benfica, Napoli ve Dynamo Kiev'in olduğu grupta 7 puanla 3. oldu.

Beşiktaş'ın 8. Şampiyonlar Ligi macerası Borussia Dortmund maçıyla başlıyor

REKORLARIN SENESİ 2017-2018

Siyah beyazlılar, 2017-18 sezonunda Türk takımların grup aşamalarında kaydettiği en yüksek başarıyı yakalayıp tüm grup aşaması rekorlarını kırdı.

Monaco, Porto ve Leipzig'in olduğu gruptan yenilgisiz lider çıkan Kartal, 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik aldı ve 14 puanla en yüksek puanı alan Türk takımı oldu. Grup aşamasında 11 gol bulan siyah beyazlılar en çok gol atan Türk takımı rekorunu da kırdı.

Beşiktaş'ın 8. Şampiyonlar Ligi macerası Borussia Dortmund maçıyla başlıyor ile ilgili etiketler Beşiktaş Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.