Beşiktaş yola Önder Karaveli'yle devam ediyor... Nasıl bir teknik direktör? Hedefleri neler?

Önder Karaveli: "Beni, Beşiktaş Özkaynak Düzeni bu hale getirdi. Akademi diye adlandırılıyor, altyapı deniliyor. Benim için adı Beşiktaş Özkaynak Düzeni'dir. Bu sene Azerbaycan'da çalışırken, Mehmet Ekşi hocamla konuşmuştuk. Bu görevi yaparken sana çok güveniyorum demişti. Türkiye'ye döndüğümde mutlaka birlikte çalışacağız dedim ve sözümü tuttum."

Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine Önder Karaveli'nin getirildiği başkan Ahmet Nur Çebi ve sportif direktör Ceyhun Kazancı'nın da katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

Önder Karaveli, Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Beni tanıyan insanlar bir şeyi çok iyi bilirler, ben kalbimin sesiyle yaşayan bir insanım. Hep böyle yaptım, bundan sonra da böyle yaşamaya devam edeceğim. Tabii ki aklımla ve zihnimle birleştiririm ama ilk olarak duyduğum ses, kalbimin sesidir. Geçen sene bir yaz tatilinde, pandemi koşullarına rağmen İskenderun'da çok sevdiğim bir oyuncumu görmeye gitmiştim. Orada tanıştığım kişi ayrılacağım gün bana bir şey söylemişti. Önder hocam bence siz Türk futbolunun terli formasısınız demişti. Çok etkilemişti beni. Onun bu inancı, bende de başka bir inanç oluşturdu."

"Benimkisi Türk futbolu ve Türk gençleri için adanmış bir hayattı. Aynı zamanda benim hayatım, beni bugünlere getiren, beni önce futbolcu, sonrasında antrenör olma şansını tanıyan Beşiktaş Kulübü için de adanmış bir hayatımız var. Beni, Beşiktaş Özkaynak Düzeni bu hale getirdi. Akademi diye adlandırılıyor, altyapı deniliyor. Benim için adı Beşiktaş Özkaynak Düzeni'dir. Bu sene Azerbaycan'da çalışırken, Mehmet Ekşi hocamla konuşmuştuk. Bu görevi yaparken sana çok güveniyorum demişti. Türkiye'ye döndüğümde mutlaka birlikte çalışacağız dedim ve sözümü tuttum."

SERGEN YALÇIN'A ÖVGÜ VE TEŞEKKÜR 

"Beşiktaş U19 Takımı, A takımına en yakın takım olduğu için, o ekibe görev veren hocamız da Sergen Yalçın'dır. Bize inandı ve güvendi, bu görevi verdi. Bize her konuda son derece yardımcı ve destekçi oldu. Ben ona bir kere daha çok teşekkür ediyorum. Onunla aynı sahadaydım. Onunla aynı sahada olmak büyük keyifti, ülkenin üzerinde bir oyuncuydu. Çok başka bir oyuncuydu. Dünya üzerinde görmediğim tarzda bir oyuncuydu. Bundan sonraki hayatı umarım istediği gibi olur."

"Beşiktaş Kulübü'ne 10 yaşında, Şeref Stadı'nda başladığımda, oradaki Beşiktaş'ı da yaşadım. A takım soyunma odası, sarayın odalarından bir tanesiydi. Neredeyse nefesim kesilecekti heyecandan, oraya ilk girdiğimde. Serpil Hamdi Tüzün tedrisatından geçen antrenörlerden birisiyim. Türkiye'de altyapı antrenörleri hiçbir şey yapmıyor gibi anlatılıyordu. Ama burada sadece altyapı antrenörlerinin oyuncuyu nasıl yetiştirdiği değil, A takıma geçişte ne gibi sorunlarla karşılaşılıyordu, pek bir şey söylemiyordu bununla ilgili insanlar. O kadar emekçi antrenörler var ki, onlar da şansı bulduğu zaman en az benim kadar, benden daha fazla güzel işlere imza atacaklardır."

"Bugünü bir milat olarak kabul ediyorum. Bundan sonra Beşiktaş genç oyuncularıyla çok daha iyi şeylere imza atacaktır. Genç oyuncu diye bir şey yoktur. Oyuncular vardır. Süper Kupa'da sonradan oyuna dahil ettiğimiz, Rize maçının başlangıç kısmında olan Emirhan İlkhan ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Emirhan İlkhan konusunda en az emek bana aittir. Ben onunla sadece 5 aydır çalışıyorum. En az 10 sene onunla çalışan antrenörlerinin emeği benden çok büyüktür. Sadece bir antrenör bunu üstüne alınmaya çalışmasın lütfen. O kulüpte çalışan malzemecilerin, aşçıların da emeği vardır."

EMİRHAN İLKHAN YILDIZINI PARLATIYOR

"Emirhan İlhan'a güvendim. Bu ülkenin gençlerine ben hep inanıyorum, güveniyorum. Sadece Beşiktaş'ın gençleri olarak da görmüyorum. Türkiye'nin gençlerine inanıyorum. Emirhan'ın futbol sahasında yapabileceğini biliyorduk. Ona inanıyorduk. Biz kupa maçında Emirhan'ı oyuna soktuğumuzda, kötü oynasaydı bu kadar konuşulacak mıydı? Hayır. Ama benim inancımda bir eksilme olmayacaktı. Onu tekrar sahaya sokacaktım. Onun hatasıyla kupayı kaybetseydik de sokacaktım. Bunlar çok uzun süreçler. Beşiktaş Kulübü'nde sahaya girecek çok çocuk var. Yeter ki sahaya girsinler. Tadını çıkarsınlar."

"Hatalar yapacaklar, sahanın içinde ve dışında hatalar yapacaklar. İçimizde hatasız birisi var mı? Ben 47 yaşındaydım, birçok hata yaptım. Bu görev bana söylendiği günden beri bir an bile yarın ne olacak diye düşünmedim. Bir kere bile bu maçı kazanırsak ne olur, kaybedersek ne olur diye düşünmedim. Beni çok zorlayacak bir şeydi çünkü çok sevdiğim bir şey bana emanet edildi. Beşiktaş'ı pamuklara sarsam yeri dolmazdı. Hep iyi şeyler yapmaya çalıştık. Ben büyük bir ekibin sadece bir parçasıyım. Benim birinci kimliğim, Beşiktaş taraftarı olmam. Tribünde güzel besteler söylediğimiz günleri de özlüyorum. En rahat günlerdir. Kendimi Beşiktaş'ın ve bu ülkenin gençlerine adamaya devam edeceğim."

"OKYANUSA ATTIK..." 

Karaveli genç oyuncu Emirhan İlkhan ile ilgili gelen soruya da şu yanıtı verdi: "Genç oyuncuyu A takıma çıkarma durumu, birden 8-10 tane oyuncuyu A takıma kanalize edemezsiniz. Emirhan İlkhan tam olarak hazır mıydı, değil miydi bilmiyorum. Biz Emirhan İlkhan'ı okyanusa attık farkında olmadan ama o okyanusta da yüzebileceğini bize gösterdi. Rizespor maçında farklı bir formasyonla sahadaydık. Bunun kararını da zaten Katar'da verdik."

Beşiktaş yola Önder Karaveli'yle devam ediyor... Nasıl bir teknik direktör? Hedefleri neler? ile ilgili etiketler Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Önder Karaveli Emirhan İlkhan Ceyhun Kazancı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.