Beşiktaş, sözleşme fesih bedeli olarak Abdullah Avcı'ya 20 milyon TL ödeme yaptı

Beşiktaş'tan 2019-2020 sezonunun ortasında görevine son verilen Abdullah Avcı'ya ilişkin KAP'a açıklama yapıldı ve yasal faizleriyle birlikte 20 milyon 12 bin 192 liralık ödeme yapıldığı belirtildi.

Beşiktaş, 2019-2020 sezonunda göreve başlayan ve kulübün başında çıktığı 27 maç sonunda görevine son verilen Abdullah Avcı'ya sözleşme fesih bedeli olarak yasal faizleriyle birlikte 20 milyon 12 bin 192 lira ödeme yapıldığını duyurdu.

ORMAN'LA GELDİ, ÇEBİ'YLE GİTTİ

Fikret Orman'ın başkanlığı döneminde Medipol Başakşehir'den ayrılarak göreve gelen Abdullah Avcı, başkanlığa seçilen Ahmet Nur Çebi döneminde de bir süre görev almış ancak alınan başarısız sonuçlarından ardından görevine son verilmişti.

Beşiktaş, Avcı sonrası sezon ortası göreve gelen Sergen Yalçın'la sezonu bitirmiş ve 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla noktalamıştı.

Beşiktaş'tan sözleşme feshine ilişkin KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"15 Nisan 2021 tarihli KAP açıklamasında belirttiğimiz üzere, Futbol A Takımımız eski Teknik Direktörü Sn. Abdullah Mucip Avcı tarafından açılan feshin haksızlılığının tespiti ve mahrum kaldığı fesih tazminatı ile yargılama giderinin Şirketimizden tahsili konusunda, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından; yapılan feshin haksızlılığının tespitine, dava kabulu ile 17.340.000 TL fesih tazminatının fesih tarihi olan 29.01.2020 tarihinden itibaren fiili ödeme tarihine kadar işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan (Şirketimiz) alınarak davacıya verilmesine ve 520.200 TL yargılama giderinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine Tahkim Kurulu'na müracaat yolu açık olmak üzere karar verilmişti.

TFF tahkim kurulu kararını da dikkate alarak, karşılığı UEFA tarafından Şirketimiz adına gönderilen Şampiyonlar ligi katılım bedelinden alınmak üzere, sözkonusu dosyaya yasal faizleri ile birlikte toplam 20.012.192 TL ödeme yapmış olup, anılan karar ve yapılmış olan ödeme ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir."

ÇARŞI'DAN OLAY PAYLAŞIM

Beşiktaş tarafından yapılan açıklama sonrası taraftar grubu Çarşı tarafından çok sert bir açıklama yayımlandı. Abdullah Avcı için "servet avcısı" denilen açıklama şöyle:

Beşiktaş, sözleşme fesih bedeli olarak Abdullah Avcı'ya 20 milyon TL ödeme yaptı ile ilgili etiketler Beşiktaş Abdullah Avcı KAP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.