Beşiktaş 8. haftada Sivasspor'u Güven Yalçın'ın şahane golleriyle mağlup etti

Süper Lig'in 8. haftasında Sivasspor'u ağırlayan Beşiktaş, Güven Yalçın'ın golleriyle kazandı. Yiğido 5 maçtır kaybetmiyor, Kartal ise son 2 haftadaki 5 puanlık kaybı telafi etmenin peşindeydi. Sergen Yalçın sahaya 7 yerli oyuncuyla çıktı. Beşiktaş ilk yarıyı Güven Yalçın'ın enfes golüyle 1-0 önde tamamladı. 2. yarıda Rıdvan kendi kalesine attı ancak kısa süre sonra nefis bir asistle hatasını telafi etti. Larin'in boşluğu 2 golle dolduran Güven Yalçın, kariyer maçlarından birini oynadı.

2-1

Dk. 32 GOL! Beşiktaş golü buldu... Valentin Rosier'in sağdan ortasına gelişen voleyi yapıştıran Güven Yalçın harika bir gole imza attı. Süper Lig'de son 2 maçta ilk 11'de sahaya çıkan 22 yaşındaki forvet 2 maçta da gol attı. Rosier'nin ligdeki 2. asisti...

Dk. 34 OFSAYT! Beşiktaş ceza sahasındaki Kayode-Rosier mücadelesinde hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı düdüğünü çaldı. Ancak pozisyondan önce ofsayt tespit edildi. VAR penaltı yok dedi.

Dk. 43 SERGEN YALÇIN ATILDI! Can Bozdoğan rakip ceza sahası önünde yerde kaldı, Siyah-Beyazlılar faul beklerken maçın hakemi devam dedi. Sakatlık geçrien ve yerden bir süre kalkamayan genç orta saha oyuncusunun tedavisi için Serdar Saatçı topu kenara atmak istedi. Teknik direktör Sergen Yalçın kulübeden çıkıp o topa sert bir tekme attı. Bunun üzerine Yaşar Kemal Uğurlu kırmızı kartını çıkararak Sergen Yalçın'ı tribüne gönderdi.

Yalçıni 15 Ekim'deki Başakşehir deplasmanında takımının başında sahaya çıkamayacak.

Dk. 54 GOL! Sivasspor beraberliği yakaladı... Rıdvan Yılmaz topu uzaklaştırmak isterken kafayla kendi ağlarını buldu: 1-1.

Dk. 69 GOL! Rıdvan Yılmaz kendisini affettiriyor... Milli sol bek nefis kesti, Güven Yalçın iyi bir zamanlamayla klas bir kafa vuruşu yaptı ve 2. golünü kaydetti. Beşiktaş yeniden öne geçti: 2-1.

Dk. 82 BU NASIL KAÇAR! Sivasspor Brezilyalı forveti Pedro Henrique'yle büyük fırsatı harcadı. Tecrübeli futbolcu altı pas üstünden bomboş kale yerine topu direğin üstünden dışarı vurdu.

Beşiktaş 8. haftada Sivasspor'u Güven Yalçın'ın şahane golleriyle mağlup etti

BEŞİKTAŞ'TA 7 TÜRK OYUNCU İLK 11'DE

Süper Lig'de son 2 haftada 5 puan kaybeden Beşiktaş, 2 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve 5 maçtır kaybetmeyen Sivasspor'u ağırladı. Sakatlıklarla boğuşan Siyah-Beyazlılar, zorlu 90 dakikadan 3 puanla ayrılıp milli araya kendisini 17 puanla atmak istiyordu.

Son maçında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Hollanda şampiyonu Ajax'a konuk olan ve 12 eksikle çıktığı maçta herkes fark yemesini beklerken İstanbul'a 2-0'la dönen Kartal, yüzünü lige döndü. 

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Serdar Saatçı, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Can Bozdoğan, Oğuzhan, Kenan Karaman, Güven Yalçın, Batshuayi

SİVASSPOR: Muammer, Ahmet, Dimitrios, Caner, Uğur, Azubuike, Hakan Arslan, Felix, Pedro, Max Gradel, Kayode

MAÇTAN ÖNCE NE DEDİLER?

SERGEN YALÇIN:  "İyi ve güçlü bir takımla oynayacağız. Kolay bir maç olmayacak. İyi hazırlandık. 3-4 günlük süreçte oyuncuları konsantre etmeye çalıştık. İyi bir oyun ve iyi bir skorla lige dönüş yaparız umarım. Vida ve Necip döndü, Teixeira nispeten iyi durumda. Belki oyunun ikinci bölümünde kullanabiliriz. Oyuncularımızı bu maça konsantre etmeye çalıştık, inşallah iyi bir oyun ve skorla lige geri dönüş yaparız. Atiba milli takıma belki sonra gider. Larin'in gitme durumu yok. Sağlıkları önemli. Biz onları burada kullanmıyorsak, milli takım önemli ama, sağlık sorunları daha önemli. Hazırsa gidebilirler ama Atiba ve Larin milli takımda oynama durumunda değil. Risk alsak Ghezzal'ı, Welinton'u, Larin'i oynatabilirdik. Riske etmek istemedik. Milli ara sonrası yüzde 100 dönmelerini istiyoruz.

RIZA ÇALIMBAY: "Futbol hayatım burada geçti. Beşiktaş'tan başka yerde oynamadım. 20 yıl burada oynadım. Şampiyonluklar kazandım. Tabii ki bu stadyumda diğer arkadaşlarımla beraber resimlerim olacak. Beşiktaş tarihine imza attık. Burada resimlerim olması gerekiyor."

Beşiktaş 8. haftada Sivasspor'u Güven Yalçın'ın şahane golleriyle mağlup etti ile ilgili etiketler Beşiktaş Sivasspor Sergen Yalçın Rıza Çalımbay Güven Yalçın Rıdvan Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.