Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılacak

Chelsea'nin Premier Lig'i 3. sırada bitirmesinin ardından Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına direkt olarak katılması kesinleşti. Sezonu erken açmaktan kurtulan şampiyon Beşiktaş'ın kasasına 30 milyon euroya yakın "Hoş geldin parası" girecek.

Premier League'de 2020-21 sezonu aynı saatte oynanan 38. hafta maçlarıyla tamamlandı. İlk 4 mücadelesinde Leicester City'yi geride bırakan Chelsea, şampiyon Manchester City, ikinci Manchester United ve son düzlükte açılarak 3. sırayı kapan son şampiyon Liverpool'un ardından sezonu 4. sırada tamamladı.

Londra ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak olmasından dolayı bu dördüncülük en çok Beşiktaş'a yaradı. Zira, 242 gün boyunca ilk 4'te yer alıp son hafta Devler Ligi yarışının dışında kalarak büyük üzüntü yaşayan Brendon Rodgers yönetimindeki Leicester City, eğer ilk 4'te yer alsaydı Beşiktaş play-off oynayacaktı.

Son hafta mücadelesinde Crystal Palace'ı 2-0 mağlup eden Liverpool, Premier League'i 5 maçlık galibiyet serisiyle tamamladı. Puanını 66 yapan Jürgen Klopp'un takımı son 10 maçın 8'ini kazanıp hiç yenilmedi ve son düzlükte yaptığı bu atakla ligi 3. sırada bitirmeyi başardı.

Evinde Tottenham'ı ağırlayan Leicester City, kazansaydı seneye Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacaktı. Bu da Beşiktaş'ı olumsuz etkileyecekti. Ancak 2-2 devam eden maçta Gareth Bale 86 ve 90+6'da attığı gollerle Londra ekibine 2-4'lük galibiyeti getirdi ve Beşiktaş'a müjdeyi verdi.

Sezonu 7. sırada tamamlayan Tottenham Hotspur seneye UEFA Konferans Ligi'nde mücadele edecek. Leicester City ile West Ham United ise UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak. Norwich City ile Watford'un geri döndüğü Premier League'den düşen 3 takım Fulham, WBA ve Sheffield United oldu.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılacak ile ilgili etiketler Beşiktaş Gareth Bale Leicester City Chelsea UEFA Şampiyonlar Ligi premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.