Beşiktaş direkt Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilecek mi? İşte Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılıp katılmayacağı sorgulanmaya başlandı. İşte Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakipleri…

Süper Lig’in son haftasında Göztepe’yi deplasmanda 2-1 devirerek averajla şampiyon olan Beşiktaş’ta siyah beyazlı taraftarlar Şampiyonlar Ligi için heyecanlı bekleyişe başladı. Ancak yeni statü gereği Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmekte.

Şampiyonlar Ligi finalinde Premier Lig şampiyonu Manchester City ile aynı ligin takımı Chelsea karşı karşıya gelecek. Kupayı Manchester City'nin kazanması halinde Beşiktaş, statü gereği doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak. Siyah beyazlılar ayrıca yaklaşık 20 milyon avro gibi bir kazancıda hanesine ekleyecek.

Beşiktaş direkt Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilecek mi? İşte Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

Finalde Chelsea mutlu sona ulaşırsa Beşiktaş'ın gruplara kalabilmesi için Londra temsilcisinin Premier Lig’i ilk 4 içerisine bitirmesi beklenecek. Chelsea kupayı kaldırır ve liginde ilk 4'e giremezse Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için ön eleme maçı oynayacak.

Beşiktaş’ın, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması durumunda birbirinden güçlü ekipler onları bekliyor olacak.

İşte Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde muhtemel rakipleri:

Bayern Münih
Manchester City
Inter
Sporting Lizbon
Real Madrid
Barcelona
Atletico Madrid
Manchester United
Ajax
RB Leipzig
Zenit
Sevilla

Beşiktaş direkt Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilecek mi? İşte Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri - Resim : 2

Bu takımlara, henüz sona ermeyen Premier Lig, Serie A, Fransa 1. Ligi Portekiz Süper Ligi'nin dereceye giren ekipleri de katılacak.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ön elemeye kalırsa iki maça çıkacak. Bu durumda Beşiktaş’ın rakipleri ise Dinamo Zagreb, Olympiakos, Kızılyıldız, Ludogorets, Malmö olacak.

Beşiktaş direkt Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilecek mi? İşte Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri ile ilgili etiketler Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.