Beşiktaş, Başakşehir engelini de geçti

Süper Lig'in 30. haftası Medipol Başakşehir-Beşiktaş maçıyla başladı... Şampiyonluk mücadelesi veren Siyah-Beyazlılar, zorlu deplasmanda 3-2 kazanarak galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Kartal, 1 maç eksiği ve 5 puan farkla lider!

Süper Lig'in 30. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı. Zorlu deplasmana 5 maçlık galibiyet serisiyle giden Siyah-Beyazlılar, Cyle Larin, Welinton ve Josef de Souza'nın golleriyle seriyi 6 maça, zirvede puan farkını da maç eksiğine rağmen 5'e yükseltti.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın 4 sarı kart nedeniyle cezalı olduğu maçta 2 kez öne geçen ve 2 kez yakalanan Kartal, 84'de Josef'le galibiyete uzandı. Brezilyalı orta saha G.Saray derbisini de 79'da attığı golle kazandıran isim olmuştu.

Kartal, Sergen Yalçın yönetiminde ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Puanını 60 yapan Beşiktaş, Başakşehir'le hafta içi Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde kozlarını paylaştıktan sonra 31. haftada Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Dk. 4 DİREK! Medipol Başakşehir tehlikeli geldi. Daniel Aleksic'in ceza sahası içinden sert şutu üst direkte patladı.

Dk. 7 YİNE DİREK! Beşiktaş'ın gol makinesi Vincent Aboubakar ceza sahası dışından sol ayakla çok sert vurdu top direkten döndü.

Dk. 20 KALECİ ERSİN! Enzo Crivelli'yle çok hızlı bir şekilde Beşiktaş kalesine giden Medipol Başakşehir kaleci Ersin Destanoğlu'nu geçemedi. 19 yaşındaki eldiven müthiş bir kurtarış yaptı.

Dk. 42 GOL! Atiba sağdan ortaladı, Aboubakar'ın ıskasında Larin topuğla vurdu, savunmadan seken top ağlarla buluştu. Kanadalı forvetin Süper Lig'deki 14. golüyle Beşiktaş 0-1 önde.

Beşiktaş, Başakşehir engelini de geçti

Dk. 52 GOL! Başakşehir organize geldi, Daniel Aleksic'in sağdan ortasına Deniz Türüç kafayı vurdu, yakın mesafeden toğu ağlara gönderdi: 1-1.

Dk. 68 GOL! Rachid Ghezzal'in kullandığı köşe vuruşunda Welinton topa iyi yükseldi, kafayı vurdu golü attı. Brezilyalı stoperin Siyah-Beyazlı formayla ilk golü çok kritik bir anda geldi: 1-2. 

Bu sezon Süper Lig'de en çok gol atan (62) ve en çok kafa golü atan (12) takım Beşiktaş. Rachid Ghezzal'den 12. asist... Bu asistlerin 9'u ortayla geldi.

Dk. 76 GOL! 69'da oyuna Crivelli'nin yerine giren eski Beşiktaşlı Demba Ba, 76'da skoru 2-2'ye getirdi. Beşiktaş savunmasının uyuduğu an...

Dk. 84 GOL! Valentin Rosier ortaladı, Josef de Souza'dan şık bir kontrol ve nefis bir gol vuruşu... Beşiktaş bir kez daha öne geçti: 2-3. Brezilyalı orta saha oyuncusu bu sezon 2. golünü attı.

Bu sezon sıkıntılı bir süreç geçiren son şampiyon Medipol Başakşehir ise 29 puanla sıralamanın 16. basamağında bulunuyor. Kartal, sezonun ilk yarısında Vodafone Park'ta ağırladığı Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup etmişti.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Rafael, Ponck, Epureanu, Hasan Ali, Mehmet Topal, Berkay, Deniz, Giuliano, Aleksic, Crivelli

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Atiba, Ghezzal, Ljajic, Larin, Aboubakar

Beşiktaş, Başakşehir engelini de geçti ile ilgili etiketler Beşiktaş Medipol Başakşehir cyle larin Welinton Josef de Souza
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.