Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisine son verdi

Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir'i ağırlayan Beşiktaş, 3 puanı 3 golle aldı. Maçtan önce 8 önemli eksiği nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Siyah-Beyazlılar, rakibinin ligdeki 4 maçlık galibiyet serisine son verdi. Kartal, Atiba'nın yıldızlaştığı maçta Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında son şampiyon Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup etti. İlk yarıyı Atiba Hutchinson ve Cyle Larin'in golleriyle önde tamamlayan Siyah-Beyazlılar'da 3. golü 72'de penaltıdan Vincent Aboubakar kaydetti. Konuk ekibin golleri 81 ve 90+4'te Fredrik Gulbrandsen'den geldi. Norveçli forvetin ilk golü mükemmeldi.

Puanını 13'e yükselten Beşiktaş, 10. haftada deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu. Serisi sona eren Turuncu-Lacivertliler 13 puanda kaldı. Başakşehir haftaya Denizlispor'u ağırlayacak.

Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisine son verdi

Beşiktaş'ta yedek kaleci Utku Yuvakuran sakatlığına rağmen iğneyle sahaya çıktı. Sol bek N'Sakala koronavirüs pozitif olduğu için Rıdvan Yılmaz 11'de oynadı. Stoperde de Welinton-Vida ikilisini kaybeden teknik direktör Sergen Yalçın, tecrübesiz Montero ve karantinadan çıkan Necip Uysal'ı mecburan sahaya sürdü. Sağ bek ise Dorukhan'a emanetti.

Süper Lig'de oynadığı son 4 maçı kazanan, bu süre zarfında Devler Ligi'nde de Manchester United'ı deviren Medipol Başakşehir'de ise milli kaleci Mert Günok koronavirüse yakalandığı için yerini Volkan Babacan'a bıraktı. 

Ümit Öztürk'ün yönettiği maça takımlar şu 11'lerle çıktı:

Beşiktaş: Utku; Dorukhan, Necip, Montero, Rıdvan Josef, Atiba, Mensah Ghezzal, Larin, Aboubakar

Başakşehir: Volkan, Rafael, Skrtel, Epureanu, Mbombo, M.Topal, İrfan Can, Berkay, D. Türüç, Visca, Demba Ba

 Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisine son verdi - Resim : 2

Dk. 13 TEHLİKE! Rachid Ghezzal 405 metreden Vincent Aboubakar'a nefis bir top gönderdi. Kamerunlu yıldız iyi kontrol edip ceza sahasına girdi, son hareketi yapamadan önce Başakşehir'in Brezilyalı sağ beki Rafael'den kritik bir müdahale geldi. Beşiktaş öne geçebilirdi.

Dk. 18 BAŞAKŞEHİR KAÇIRDI! Demba Ba'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Bolingoli, topu penaltı noktasına çevirdi. Savunmaya çarpan top kaleye de gidebilirdi, kornere gitti. 

Maçın ilk 30 dakikasında Beşiktaş 7, Başakşehir'in kaleyi bulan tek şutu var.

Dk. 42 Rachid Ghezzal'ın yay üzerinden kullandığı frikik yan direği yalayarak dışarı çıktı

Dk. 43 Aboubakar hafi çaprazda karşı karşıya pozisyonda vurdu, Volkan Babacan ufak bir müdahaleyle golü önledi. Korner.

Dk. 44 GOL! Rachid Ghezzal'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda havuza düşen topu Mehmet Topal'ın markajından kurtulup gol vuruşunu yaptı ve Kartal'ı 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisine son verdi - Resim : 3

Dk. 45+1 GOL! Beşiktaş kontra ataktan 2'yi buldu. Atiba önce attı sonra attırdı. Kanadalı yıldızın müthiş deparın ardından verdiği pasında tek vuruşla topu ağlara gönderen Cyle Larin skoru 2-0'a getirdi. 

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk 2. yarıya 2 değişiklikle başladı. Savunmadan Bolingoli ve Epureanu çıktı, hücumcular Giuliano ile Chadli oyuna girdi.

Dk. 52 UTKU MÜTHİŞ! Beşiktaş'ın yedek kalecisi, sakatlığı nedeniyle maça iğneyle çıkan Utku Yuvakuran, Demba Ba'nın yakın mesafeden vuruşunda yüzde 99'luk golü önleyen bir kurtarışa imza attı.

Dk. 63 PENALTI İPTAL! Rafael sağdan ceza sahasına girerken yerde kaldı, hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Ardından VAR incelemesiyle pozisyonun dışarda olduğu anlaşıldı ve penaltı kararı iptal edildi.

DORUKHAN DERBİDE YOK

DK. 67 Beşiktaş'ta sarı kart ceza sınırında olan Dorukhan Toköz, sarı kart gördü. Milli orta saha oyuncusu haftaya Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak.

Dk. 70 PENALTI&KIRMIZI KART Aboubakar'ın gole giden topunu elle kesen Mehmet Topal penaltı yapptırdı. TEcrübeli futbolcu 2. sarıdan kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisine son verdi - Resim : 4

Dk. 72 GOL! Penaltıda topun başına geçen Vincent Aboubakar skoru 3-0 yaptı. Kamerun Milli Takımı'ndan moralli dönen 28 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 2. golünü de penaltıdan attı.

Dk. 81 GOL! Oyuna 76'da Demba Ba'nın yerine giren Fredrik Gulbrandsen harika bir gol attı: 3-1.

Dk. 90+4 GOL! Başakşehir'de Gulbrandsen tabelayı belirleyen golü de attı: 3-2. Beşiktaş 72'den beri 10 kişi oynayan takımdan 2 gol yedi!

Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 4 maçlık galibiyet serisine son verdi ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Okan Buruk Medipol Başakşehir Atiba Hutchinson Fredrik Gulbrandsen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.