Beşiktaş - Kasımpaşa maçının özeti ve golleri...

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş, Kasımpaşa ile karşı karşıye geldi. Vodafone Arena'da oynanan maçta Beşiktaş, Kasımpaşa'yı farklı yendi. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş Kasımpaşa engelinide atlatmış oldu. Beşiktaş - Kasımpaşa maçının özeti ve golleri haberimizde...

Beşiktaş Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa ile kozlarını paylaştı. Vodafone Arena'da Beşiktaş, Kasımpaşaı ağır bir yenilğiye uğrattı. İlk golü maç başlar başlamaz bulan Beşiktaş 2. dakikada Aboubakar'ın attığı golle öne geçmişti. Kasımpaşa bu gole 2. dakika sonra cevap vererek 4. dakikada maça beraberlik geldi. Beşiktaş'ın diğer goolerine engel olamayan Kasımpaşa sahadan 4-1'lik yenilğiyle ayrıldı. Beşiktaş - Kasımpaşa maçının özeti ve golleri haberimizde bulabilirsiniz.

BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA MAÇ ÖZETİ

Spor Toto Süper Lig’de adım adım şampiyonluğa yürüyen Beşiktaş, 32. hafta mücadelesinde bu akşam Kasımpaşa’yı konuk ediyor. Mücadele hakem Serkan Çınar'ın düdüğü ile başladı.

Beşiktaş golle başladı!
Mücadele Beşiktaş, adeta golle başladı. Henüz 2. dakikada Aboubakar, fileleri havalandırıd ve Beşiktaş, Kasımpaşa önünde 1-0 öne geçti. Siyah-Beyazlılar'da Oğuzhan topu kaptı ve Aboubakar'la paslaşarak ceza sahasına girdi. ceza sahasında yine Oğuzhan''ın pasında Aboubakar fileleri havalandırdı!

Kasımpaşa'dan anında cevap!
4. dakikada Taç atışından gelen topu Eduok, harika bir vuruşla kaleye gönderdi ve Kasımpaşa, Aboubakar'ın golüne anında cevap verdi!

Karşılaşmada 15 dakika geride kalırken Beşiktaş, taraftarın desteğiyle beraber coşkulu oynama isteğinde. Kasımpaşa ise kontratakkarla gol arama peşinde.

19. dakikada Aboubakar, ikinci golüne çok yaklaştı. Talisca'nın pasında topla buluşan Quaresma'nın güzel ortasında Aboubakar'ın yere çaptırarak yaptığı kafa vuruşu kaleciden sekti. Kaleciden dönen top sonrası oluşan karambolde top auta gitti.

Aboubakar'ın kafası direkte patladı
26. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Gönül, sağ kanattaki Quaresma'ya pasını verdi. Quaresma'nın ortasında Aboubakar'ın yakın mesafeden yapmış olduğu kafa vuruşu direkten auta gitti.

Quaresma Beşiktaş'ı öne geçirdi
32. dakikada Babel'in pasında ceza sahasına giren Adriano'nun ortası Popov'un eline çarptı ve hakem Serkan çınar penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen günün başarılı ismi Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

Beşiktaş Kasımpaşa karşısında ilk yarı 2-1 önde kapadı.
İkinci yarıya Beşiktaş başladı. 47. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Talisca'nın yaptığı kafa vuruşu dışarı gitti.

Aboubakar'dan harika pas Talisca'dan gol
48. dakikada topu kapan Beşiktaş'ta Oğuzhan Aboubakar'ı gördü, Aboubakar'ın savunmanın üzerinden aşırtma verdiği pasta ceza sahasında topla buluşan Talisca, top yere değmeden vurdu ve golünü attı.

58. dakikada Kasımpaşa'da oyuna sonradan giren Ahmed Ildız'ın uzaktan şutu kaleci Fabri'de kaldı.
3-1'den sonra Beşiktaş, kasımpaşa kalesinde net pozisyonlar bulmaya başladı. 59. dakikada Oğuzhan'ın arapasında kaleci ile karşı karşıya kalan Babel'in vuruşunu kaleci Ramazan kurtardı.

Beşiktaş'ta 64. dakikada 3. golün sahibi Talisca oyundan çıktı ve yerine Necip girdi.

Sahne sırası Babel'de!
64. dakikada gelişen Beşiktaş atağında günün en yaratıcı isimlerinden Quaresma'nın ortasında Ryan Babel'in kafa vuruşu filelere girri ve skor 4-1 oldu.

84. dakikada Fabri, net bir gol pozisyonunu kurtardı. Sol kanattan yapılan ortaya Batuhan kafa ile vurdu ancak Fabri gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, karşılaşmadan 3 puan çıkararak liderliğini devam ettirdi.

BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA 11'LERİ

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Aboubakar
KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Veysel, Titi, Bozhikov, Abdullah, Sadiku, Castro, Guanca, Eduok, Batuhan

KASIMPAŞA 2 BİN 772 GÜN SONRA İLK PEŞİNDE

Beşiktaş, eski adıyla İnönü Stadı’nda rakibini en son 17 Ekim 2009’da 2-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar, ardından Kasımpaşa’yı konuk ettiği 2 lig, 1 Türkiye Kupası maçında sahadan 2 kez yenilgiyle, 1 kez de beraberlikle ayrıldı. Süper Lig’in ilk yarısında deplasmanda oynanan mücadeleyi de 2-1’lik sonuçla kaybeden Kara Kartal, rakibini bu akşam yenmeyi başarırsa tam 2 bin 772 gün sonra Dolmabahçe’de Kasımpaşa’yı yıkmış olacak.

VODAFONE ARENA'DA 40 BİN KARTAL

Siyah-Beyazlılar’ı bu akşamki mücadelede 40 bin taraftarı destekleyecek. Maçın biletlerini günler öncesinden tüketen, dün satışa sunulan bloke bölümleri de kısa sürede bitiren Beşiktaşlı futbolseverler, takımlarının arkasında 90 dakika itici güç olacak. Taraftarlar, Kasımpaşa’yı yenerse ligde bitime 2 hafta kala maç fazlasıyla en yakın takipçisi Başakşehir’le puan farkını 5 yapacak olan takımlarını zafere taşıyabilmek için çaba gösterecek.

BEŞİKTAŞ'A MÜJDELİ HABER

Siyah-Beyazlılar’ın 2 ön liberosu Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan, sakatlıklarını atlattı. Hafta içinde yapılan takım çalışmalarının bazılarında yer almasalar da problemleri kalmayan 2 futbolcu, bu akşam teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde Vodafone Arena’da forma giyebilecek.

KARA KATAL ŞAMPİYONLUK KAMPINA GİRDİ

Spor Toto Süper Lig’de 32. hafta maçında bu akşam Kasımpaşa’yı ağırlayacak olan Siyah- Beyazlılar, bu mücadelenin hazırlıklarını dün yaptıkları antrenmanla tamamladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, taktik ağırlıklı bir idman yaptı. Antrenmana ısınma koşularıyla başlayan oyuncular; sonrasında pas ve şut idmanı yaptı. Futbolcular, tam sahada yapılan taktik maçının ardından hazırlıklarını tamamladı ve kampa girdi.

QUARESMA CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta, Kasımpaşa maçı öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bursaspor maçında sarı kart görerek ceza sınırına gelen Ricardo Quaresma’nın yanı sıra, Atiba Hutchinson ve Atınç Nukan yarın sarı kart görmeleri halinde, 33. haftada Gaziantepspor ile oynanacak mücadelede forma giyemeyecek.

BEAAKTAA_KASIMPAAA_MAAINI_CANLI_AZLE_BEAN_SPORTS_CANLI_AZLE_AAFRESAZ_AZLE_CANLI_YAYIN

SAVUNMA TAŞ GİBİ

Ligde oynadığı son maçlarda kalesini gole kapatamayan Beşiktaş, savunmadaki kötü performansını Bursaspor karşısında bitirdi. Üst üste oynadığı 4 karşılaşmada kalesini gole kapatamayan siyah-beyazlı takım, Trabzonspor, Adanaspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmalarında toplam 9 gol yerken, Bursaspor karşısında gole izin vermedi.

KASIMPAŞA'DA SON GELİŞMLER

Ligde oynadığı son 2 karşılaşmada Galatasaray’ı 3-1, Çaykur Rizespor’u da 4-2 yenerek 6 puan toplayan teknik direktör Kemal Özdeş yönetimindeki Kasımpaşa, geride kalan 31 haftada topladığı 43 puanla 7. basamakta yer alıyor.

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ise topladığı 68 puanla, en yakın takipçisi Medipol Başakşehir’in 2 puan önünde lider durumda bulunuyor. İki takım arasında ligin 15. haftasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 2-1 kazandı.

KASIMPAŞA'DA EKSİK ÇOK

Lacivert-beyazlılarda Atiker Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sakatlık geçirerek sezonu kapatan Fode Koita’nın yanı sıra rövanşta kırmızı kart gören Turgut Doğan Şahin, Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyecek. Galatasaray ile oynanan karşılaşmada sakatlanarak oyuna devam edemeyen ve ardından 2 resmi maçta forma giyemeyen kaptan Adem Büyük’ün durumu ise belirsizliğini koruyor.

BEŞİKTAŞ İLE KASIMPAŞA 28. KEZ KARŞI KARŞIYA

Beşiktaş ile Kasımpaşa, yapacakları maçla lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 27 maçta siyah-beyazlıların üstünlüğü göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan müsabakalardan 18’ini Beşiktaş kazandı, 6 maç berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 3 kez galibiyete ulaştı. Beşiktaş’ın 56 golüne, Kasımpaşa 23 golle cevap verdi.

BEŞİKTAŞ 3 MAÇTIR YÜZÜ GÜLMÜYOR

Medipol Başakşehir ile girdiği şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan lig lideri Beşiktaş, yarınki rakibi Kasımpaşa’yı 3 maçtır yenemezken, son 2 karşılaşmada ise mağlup oldu. Siyah-beyazlılar, rakibi karşısında son galibiyetini 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında deplasmanda 5-1’lik skorla aldı. İki takım arasında geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ın ev sahipliğinde, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan maç 3-3 bitti. İkinci yarıda Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’ndaki müsabakayı ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta da Kasımpaşa, sahasında 2-1 galip gelerek, rakibine 2016-2017’de ligde ilk yenilgisini tattırdı.

Bu arada, Beşiktaş ile Kasımpaşa, iki aşamalı oynanan 1962-1963’te hem beyaz grupta hem de final grubunda birlikte yer alınca bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yaptı.

BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA ARASINDAKİ SON MAÇLAR

Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında yapılan lig maçlarında alınan sonuçlar
şöyle:
Sezon 1. Maç 2. Maç
1959-1960 0 - 0 1 - 0
1960-1961 1 - 1 3 - 0
1961-1962 1 - 0 0 - 0
1962-1963 3 - 0 3 - 1 Beyaz Grup
3 - 0 2 - 0 Final Grubu
1963-1964 4 - 0 2 - 0
2007-2008 2 - 1 4 - 2
2009-2010 2 - 1 2 - 2
2010-2011 1 - 1 1 - 0
2012-2013 3 - 1 1 - 3
2013-2014 3 - 0 2 - 1
2014-2015 2 - 0 5 - 1
2015-2016 3 - 3 1 - 2
2016-2017 1 - 2

BEŞİKTAŞ KAZANMAK ZORUNDA

Ligde son haftalara girilirken şampiyonluk yarışının bütün heyecanı ile devam etmesi maçları daha kritik hale getirdi. Beşiktaş, Medipol Başakşehir'e kaybetmesi ve ardından ezeli rakibi Fenerbahçe ile berabere kalması sonucunda zirvede puan avantajını yitirdi. En yakın rakibi Başakşehir'le sadece 2 puan fark bulunan Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında 3 puanı alarak bu haftayı lider kapatmak istiyor. Eğer Siyah-Beyazlılar kazanır, Başakşehir kaybederse son iki hafta Kara Kartallar için rahat geçecek. Ancak puan farkı aynı kalırsa ligde şampiyonluk yarışının düğümü gelecek haftalarda çözülecek.

Diğer yandan Kasımpaşa ise son dönemde performansı yükselişte olan takımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Ligde son 3 maçından ikisini kazanan Kasımpaşa, kupada ise moral kaybetti. Finale yaklaşmışken rövanşta final biletini Konyaspor'a kaptıran Kasımpaşa, ligde alacağı galibiyetle moral bulmak istiyor.

Beşiktaş - Kasımpaşa maçının özeti ve golleri... ile ilgili etiketler Süper Lig beşiktaş - kasımpaşa Maç özeti goller geniş özet
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.