"Beşiktaş için çalışıyor"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Avusturya'da gerçekleştirdiği basın toplantısında taraftarlarla bir süredir gerginlik yaşayan ve gönderilmesi istenen yardımcı hoca Orhan Ak'a destek olarak, "Pırlanta gibi çocuktur" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fikret Orman, Orhan Ak'la ilgili görüşlerini de açıkladı.

Eibar maçı sonrası Orhan Ak'a saldırmaya çalışan taraftarlarla konuştuğunu belirten Orman, "Eibar maçı sonrası sahaya giren çocuklarla konuştum, 22 yaşındalar. Orhan Ak'ı niye istemiyorsunuz diye soruyorum, 'Bilmiyorum' diyor. Avusturya'ya gelmişiz, bir Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bunların ne gereği var. Burada bir olay var, benim tarafımdan çok net görülen bir olay. Hocamız ekibiyle geldi. Orhan Ak pırlanta gibi bir çocuk. Ne için çalışıyor? Beşiktaş için çalışıyor. Orhan Ak gibi birçok olay oldu, hiç böyle şeyler oldu mu? Başka kulüplerde de oldu? Gündem oldu mu, hayır. Bu mevzu kapanacak yarın başka bir mevzu açacaklar." şeklinde konuştu.

KRİZİN İKİ SEBEBİ VAR

Beşiktaş camiasında deneyimli antrenörün istenmemesinin iki nedeni var. Birincisi geçmişte FETÖ ile adı geçmesi, ikincisi ise Beşiktaş taraftarına silah çektiği iddiası.

2015 yılında dönemin Başakşehir futbolcusu Emre Belözoğlu ve yardımcı antrenör Orhan Ak, arabalı vapurda Beşiktaşlı taraftarlarla tartışmıştı. Yaşanan olayda Orhan Ak'ın siyah-beyazlı taraftarlara silah çektiği iddia edilmişti.

Geçmişte yaşanan bu iki olaydan ötürü Beşiktaş'ta istenmeyen adam olan 39 yaşındaki antrenöre, Eibar ile oynanan hazırlık maçından sonra saldırı girişimi olmuştu.

"Beşiktaş için çalışıyor" ile ilgili etiketler Fikret Orman futbol
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.