Beşiktaş gol rekorunu kırabilecek mi?

19 haftada 45 gol atan Beşiktaş, 88 gollü kulüp rekorunu kırabilecek mi? 19. maç itibarıyla maç başına 2.36 gol ortalaması yakalayan siyah beyazlıların, kendi gol rekorunu kırması için kalan 21 maçta en az 44 gol atması gerekiyor.

Süper Lig'in ilk 19 haftasında 45 gol atan ve en yakın rakibinin 2 puan önünde liderliğini sürdüren Beşiktaş, aynı zamanda ligin en çok gol atan takımı konumunda... Son olarak Fatih Karagümrük'ü 4 golle geçen Siyah-Beyazlılar'da taraftarlar bu sezon gol rekorunun kırılıp kırılmayacağını merak ediyor.

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde golcü bir kimliğe de bürünen Beşiktaş, son 8 maçta kalesinde 3 gol görürken aynı zamanda ligin en az gol yiyen ekiplerinden biri haline dönüştü. Kartal, son maçlarda zorlanmadan ve net skorlarla kazanmayı da alışkanlık haline getirerek 19 maçın 11'inde 2 ve üzeri goller attı. Beşiktaş'ın bu sezon gol atamadığı tek takım Gençlerbirliği...

Siyah beyazlıların bu kadar golcü bir takım haline gelmesi akıllara kendi gol rekorunu kırıp kırmayacağı sorusunu da getiriyor.

REKOR 88 GOL...

Lig tarihinde 3 kez 80 gol barajını geçen Beşiktaş, bu sezonların üçünde de 19. maçlarını 40 gol üzerinde geçirdi. En çok golü 1996-97 sezonunda, Rasim Kara'nın teknik direktörlüğünde atan siyah beyazlılar, 2. bitirdiği sezonu 88 golle tamamlarken, o sezonun 19. haftasında da 45 gole ulaşmıştı. Sergen Yalçın, 96-97 sezonunda takımın en golcü 4. oyuncusu olurken, sezonu 9 gol 14 asistle tamamlamıştı. Beşiktaş ayrıca, 1988-1989 sezonunda 81 ve 1994-1995 sezonunda 80 gol atarak en golcü 2 sezonunun yaşamayı başarmıştı.

19. maç itibarıyla maç başına 2.36 gol ortalaması yakalayan siyah beyazlıların, kendi gol rekorunu kırması için kalan 21 maçta en az 44 gol atması gerekiyor.

Beşiktaş gol rekorunu kırabilecek mi?

Beşiktaş gol rekorunu kırabilecek mi? ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.