Beşiktaş-Galatasaray derbisinde zafer Kartal'ın

Beşiktaş derbide Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Haftaya ezeli rakibinin 2 puan önünde giren Siyah-Beyazlılar, farkı 5 yükseltti. Kartal'a derbi zaferini getiren golleri Josef de Souza ile Kevin N'Koudou atarken, 19 yaşındaki sol bek Rıdvan Yılmaz, ilk asistini yaptı. Sarı-Kırmızılılar'da Diagne 59. dakikada kırmızı kart gördü.

Derbide zafer Beşiktaş'ın oldu... Süper Lig'in 19. haftasında ezeli rakibi Galatasaray'la Vodafone Park'ta kozlarını paylaşan Beşiktaş, -2 derecede oynanan zorlu mücadeleden 1-0 galip ayrıldı. Kartal'a 3 puanı getiren golleri 79'da Josef de Souza attıve 90+1'de Kevin N'Koudou attı.

Sergen Yalçın yönetiminde bu sezon Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ı da mağlup eden Beşiktaş, 4 derbiyi de kazanarak 38 puana ulaştı. Fatih Terim'in Galatasaray'ı ise Konya deplasmanında sonra ezeli rakibine de dış sahada mağlup olup 33 puanda kaldı.

Beşiktaş 20. haftada Fatih Karagümrük'le Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak. G.Saray ise Denizlispor'u ağırlıyor.

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Montero, Vida, Rıdvan, Atiba, Josef, Oğuzhan, Ghezzal, Larin, Aboubakar.

GALATASARAY: Okan, Şener, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Oğulcan, Belhanda, Etebo, Arda Turan, Diagne.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde zafer Kartal'ın

Dk. 14 İLK KART! Orta sahada top kapma mücadelesinde Arda Turan'dan Josef'e sert bir müdahale... Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı sakatlık geçirirken Arda'y sarı kart çıktı.

Dk. 22 BİR KART DA ROSİER'E... Beşiktaş hücumda topu kaptırdı. Galatasaray hızlı çıkmak isterken orta yuvarlak üzerinden Valentin Rosier'den Mbaye Diagne'ye faul... Cüneyt Çakır bir kart da Rosier'e çıkardı. Maçta henüz isabetli şut yok.

Dk. 34 ÇİZGİDEN ÇIKTI! Arda Turan sağdan ortaladı, arka direkte bomboş durumdaki Marcao gelişine vurdu, köşeye giden topu Atiba çizgiden çıkardı. Maçın en net pozisyonu Galatasaray'dan...

Dk. 36 BU NASIL KAÇAR? Galatasaray'da hatalı geri pası gole mal oluyordu. Topu kapan Cyle Larin bir anda kaleci Okan'la karşı karşıya kaldı. Son haftaların formda ismi yüzde 99'luk gol şansını değerlendiremedi! 

Dk. 59 KIRMIZI! Mbaye Diagne'nin ayağı tehlikeli kalktı... Beşiktaş stoperi Montero'nun kafasına vuran Senegalli yıldız direkt kırmızı kart gördü. Galatasaray derbide 10 kişi... Sarı-Kırmızılılar'ın bu sezon 5. kırmızı kartı oldu.

Dk. 79 GOL! Beşiktaş derbide 1-0 öne geçti. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Josef de Souza kalabalık arasından köşeyi iyi gördü, vurdu gol oldu.

Dk. 90+1 GOL! Luyindama'nın büyük hatasında topu kapan Larin, karşı karşıya pozisyonda bu kez pas verdi, Kevin N'Koudou topu boş ağlara gönderdi: 2-0.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde zafer Kartal'ın - Resim : 2

NE DEDİLER?

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın maçtan önce şunları söyledi: "Klasik kadromuzla çıkıyoruz bir tek Welinton yok. İyi hazırlandık. İyi konsantre olduk. Zor bir maç. Direkt rakibimiz, derbi. Kolay maç değil. Galatasaray iyi bir takım. İnşallah kazanırız. Güven son dakika sakatlık yaşadı, Serdar'ı aldık kadroya. Zaman zaman bazı tercihler yapıyoruz kadro kurarken. Bugün tercih Oğuzhan... Josef ve Atiba klasik, Oğuzhan ile üçledik. Welinton yok, Montero var. Montero da oynayan bir oyuncu. Rıdvan var. Adem de katılıyor aramıza. Daha zengin bir kadro olacak."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise şöyle konuştu: "Zemin bu şartlar iyi gibi duruyor ama karların erimesiyle balçık olacak gibi de bir durum var. Bu da bizim pas oyunu oynamamızda, oyunu kontrol etmemizde olumsuz bir faktör. Ona göre oynayacağız biz de... Tabi ki futbola tesir edecektir. Şener'i daha çok dinlendirdik çünkü. Bugün 2 Emre'leri sonraki hamleye bıraktım. Oğulcan'ın mücadelesinin daha yüksek olacağını düşünüyorum. Onun dışında Balhanda, Taylan hepsi oynuyor... Beşiktaş'ın geçiş hücumlarını iyi yaptığını düşünecek olursak daha çabuk olduğunu düşündüğüm Luyindama'yı tercih ettim. Gerçek bir orta saha olmasını istedim, onun için Etebo sahada. Martin'in de hücumu iyi ama Larin karşısında Şener diye düşündük."

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde zafer Kartal'ın ile ilgili etiketler canlı yayın canlı izle link Beşiktaş Galatasaray Bein Sports 1 şifresiz canlı izle
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.