Beşiktaş eksik gittiği Çaykur Rizespor deplasmanında 2 puan kaybetti, Emirhan İlkhan'ı kazandı

Süper Lig'in 20. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Beşiktaş'ta eksik sayısı dikkat çekiyor... Zorlu deplasmanda Can Bozdoğan, Salih Uçan, Oğuzhan Özyakup, Rachid Ghezzal, Mehmet Topal, Kenan Karaman, Atiba Hutchinson, Cyle Larin, NKoudou, Alex Teixeira, Miralem Pijanic koronavirüs nedeniyle forma giyemeyecek. Önder Karaveli ve yardımcısı Serdar Topraktepe de aynı sebeple İstanbul'da bırakıldı.

2-2

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

2. dakikada Çaykur Rizespor ceza sahasının içerisinde oluşan karambolde topla buluşan Batshuayi’nin vuruşunda kaleci Gökhan Akkan topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

9. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Cemali’yi geçen Necip’in gerçekleştirdiği ortada kafa vuruşunu gerçekleştiren Emirhan’ın vuruşunda direkte patlayan topu Selim uzaklaştırdı.

25. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasının içerisinde topun Fabricio’nun eline çarpması sonucu hakem Alper Ulusoy’un VAR incelemesinin de ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun balına geçen Batshuayi’nin vuruşunda ise meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

32. dakikada ceza sahasının orta kısmında Umar’ın pasıyla topla buluşan Pohjanpalo’nun vuruşunda kaleci Ersin topu kornere çeldi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

56. dakikada kullandığı serbest vuruşla ceza sahasına Boldrin’in yaptığı ortada topa kafa ile karşılık veren Pohjanpalo’nun vuruşunda top filelerle buluştu. 1-1

59. dakikada Fabricio ile gerçekleştirdikleri şık paslaşmada topla buluşan Boldrin, Beşiktaş ceza sahasının dışına kadar getirdiği topla vuruşunu gerçekleştirdi ancak top kaleci Ersin’in kucağında kaldı.

60. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Emirhan’ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-1

69. dakikada Sol kanattan Boldrin’in yaptığı ortada kafa vuruş kaleci Ersin’den seken Pohjanpalo yerde yaptığı ikinci hamleyle ayağıyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-2

 Beşiktaş eksik gittiği Çaykur Rizespor deplasmanında 2 puan kaybetti, Emirhan İlkhan'ı kazandı

Süper Lig'in 20. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi... Çaykur Didi Stadı'ndaki mücadeleyi Alper Ulusoy yönetti.

Geçtiğimiz çarşamba günü Katar'da Antalyaspor'a penaltılarda üstünlük kurarak Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götüren Beşiktaş, 20. hafta mücadelesine sıkıntılı çıktı.

Koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan teknik sorumlu Önder Karaveli ve yardımcısı Serdar Topraktepe, karşılaşmada takımın başında yer alamadı. Siyah-beyazlı ekipte bu iki ismin yokluğunda yarınki karşılaşmada futbol akademisi antrenörlerinden Halim Okta takımın başında bulundu.

SALİH UÇAN SON KURBAN...

Hastalıkları nedeniyle Necip Uysal, Serdar Saatçı, Can Bozdoğan, Güven Yalçın, Salih Uçan ile Oğuzhan Özyakup'u Katar'a götüremeyen Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal ve Mehmet Topal da test sonuçlarının pozitif olması nedeniyle Katar'dan İstanbul'a dönmek zorunda kalmıştı.

Beşiktaş'ta Antalyaspor maçı sonrası 5 futbolcunun daha Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Son olarak Salih Uçan, Rize'ye götürülmesine rağmen kadrodan çıkarıldı.

Ligin ilk yarısındaki 19 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi alan Beşiktaş 28 puan topladı. Sahasında son dönemde başarılı sonuçlar alan Çaykur Rizespor ise 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 12 yenilgiyle 17 puana ulaştı.

18 puanı bulunan Çaykur Rizespor ise evindeki 5 maçlık galibiyet serisini ilk yarının son maçında yitirmşti.

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Selim Ay, Holmen, Cemali, Fabricio, Djokovic, Boldrin, Boyd, Umar, Pohjanpalo

BEŞİKTAŞ: Ersin, Welinton, Vida, Montero Rosier, Josef, Necip, Umut, Emirhan, Batshuayi, Güven

Beşiktaş eksik gittiği Çaykur Rizespor deplasmanında 2 puan kaybetti, Emirhan İlkhan'ı kazandı - Resim : 2

 

 

BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda çıktığı 10 deplasman maçından sadece birini kazanabildi.

Dış sahadaki 4 karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, rakiplerine de 5 kez mağlup oldu.

Deplasmanda sadece 6 puan alabilen Beşiktaş, dış sahadaki son 8 karşılaşmayı ise kazanamadı.

Bu sezon 18 Eylül 2021'de Antalyaspor'u deplasmanda 3-2 yenen Beşiktaş, sonraki dış saha maçlarında Altay'a 2-1, Medipol Başakşehir'e 3-2, Hatayspor'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 ve Konyaspor'a 1-0 yenildi. Beşiktaş, söz konusu dönemde Fenerbahçe ile 2-2 ve Kasımpaşa ile de 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, sezonun ilk deplasman maçında ise Gaziantep FK ile 0-0 berabere kalmıştı.

 

Beşiktaş eksik gittiği Çaykur Rizespor deplasmanında 2 puan kaybetti, Emirhan İlkhan'ı kazandı ile ilgili etiketler Beşiktaş Çaykur Rizespor Emirhan İlkhan michy batshuayi Joel Pohjanpalo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.