Beşiktaş Divan Kurulu üyesi yaşamını yitiren Cemal Alkan kimdir?

Beşiktaş dünyasını üzen bir haber geldi. BJK TV eski genel müdürü ve Beşiktaş Divan Kurulu üyesi , gazeteci Cemal Alkan hayatını kaybetti. Levent Camii'nde düzenlenen cenaze töreni yakınları tarafından Alkan, son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazından sonra Ihlamurkuyu mezarlığına defnedildi. Peki Cemal Alkan kimdir? Kaç yaşında son yolculuğuna uğurlandı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Cemal Alkan kimdir? Beşiktaş camiasını üzen bir haber geldi. Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve gazeteci Cemal Alkan yaşamını yitirdi. Aynı zamanda BJK TV eski genel müdürü olan Alkan ölümü ile sevenlerini üzdü. Cenaze töreni Levent Camii'den düzenlenirken yakınları yalnız bırkmadı. Ayrıca basın dünyası da cenaze töreninde bulundu. Peki gazetecilikte yapmış olan Cemal Alkan kimdir? Kaç yaşında son yolculuğuna uğurlandı?

cemalabi2

CEMAL ALKAN KİMDİR?

Gazeteciliğe 1966 yılında Fotospor'da başlayan, ardından Tercüman, Dünya, Güneş, Sabah, Star TV, Kanal D, Kanal 6, 9. Kanal, BRT ve BJK TV'de yöneticilik görevinde bulundu.1948 doğumlu Alkan için ilk olarak TSYD'de tören düzenlendi. Cemal Alkan, Levent Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Ihlamurkuyu mezarlığında toprağa verildi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

''Divan Kurulu Üyemiz ve BJK TV eski genel müdürü merhum Cemal Alkan için Levent Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene; Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, basın camiasından birçok isim ile Alkan’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Cemal Alkan, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Ihlamurkuyu mezarlığında toprağa verildi.

Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.''

BEŞİKTAŞ JK

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

indir_1

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Beşiktaş, kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nde toplam 2 defa şampiyon olmuştur. Bunun dışında 1'er kez 2. Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan takım, 2011-12 sezonunda EuroChallenge'ı kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. Beşiktaş (kadın basketbol takımı), Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni toplamda 3 defa müzesine götürürken, 1 kez de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştır. 2003 yılında kurulan Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı) ise 2 kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'i kazanma başarısı gösterirken, 1 kez Andre Vergauwen Kupası ve 1 kez de Willi Brinkmann Kupası'nda şampiyonluk elde etmiştir. Faaliyetlerine 1961 yılında başlayan Beşiktaş (kadın voleybol takımı), 1'er kez Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Federasyon Kupası'nda şampiyon olmuştur. Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda ise toplam 3 kez şampiyon olmuştur. 2013-14 sezonunda CEV Challenge Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 1986 yılında kurulan Beşiktaş (erkek voleybol takımı) ise İstanbul Erkekler Voleybol Ligi ve Federasyon Kupası'nda 1'er kez şampiyon olmuştur. 1986 yılında kurulan Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, 10 kez ile Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni en çok kazanan takımdır. Bunun dışında 9 kez Türkiye Kupası ve 10 kez de Süper Kupa'da şampiyon olmuştur.

KARA KARTAL SEMBOLÜ

19 Ocak 1941 tarihinde, Şeref Stadı'nda Beşiktaş'ın Süleymaniye takımıyla oynadığı bir maçta, Beşiktaş takımının hücum ettiği tribünde bulunan Mehmet Galin isminde bir taraftarın "Haydi Kara Kartallar, Hücum edin Kara Kartallar"... şeklinde tezahürat yapmıştır.[19]Beşiktaş'ın maçta üstün oynaması ve art arda ataklar yapması da, taraftarların bu tezahüratı benimsemesini sağlamıştır. Beşiktaş o karşılaşmayı, Şeref Görkey'in voleyle attığı 3 gol, kaptan Hakkı Yeten, Şakir ve Şükrü'nün birer golüyle 6-0 galibiyetle bitirmiştir.[19]Bu maçtan sonra, Kara Kartal Beşiktaş'ın sembolü olarak kabul edilmiştir

BEŞİKTAŞ TV TARİHÇESİ

bjk-tv-kapaniyor-1498892405

Beşiktaş TV, Beşiktaş JK'nin resmî televizyon kanalı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'yle ilgili haberler, programlar ve özel söyleşiler yayınlamaktadır. 20 Ocak 2011 tarihinde Digiturk Platformu üzerinden tekrar yayına başlamıştır. BJK TV Genel Müdürü Bülent Ülgen'dir. Kanalın yayınları 14 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla internet üzerinden de izlenebilmektedir.
19 Nisan 2004'te test ve 19 Nisan 2005 yılında ise asıl yayına geçmiştir. Beşiktaş TV, Digital Platform İletişim Hizmetleri AŞ 74. Kanal üzerinden ücretsiz olarak yayın yapan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Resmi Yayın Kanalıdır. İlk olarak Galaxy TV ile dönüşümlü yayın yapan Beşiktaş TV, D-Smart'ın kurulmasıyla 24 saat yayına girmiş ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün resmi televizyon kanalı olarak yayınını sürdürmüştür.

2004-005 sezonunun 6. haftası maçı Beşiktaş-Galatasaray maçında Dream TV aracılığıyla yayın hayatına başlayan televizyon kanalının kuruluşu için ünlü haber sunucusu Reha Muhtar görevlendirilmiştir. Reha Muhtar'ın yönetim kurulundan istifasından sonra kanalın başına sırasıyla Aydın Özdalga, Cemal Alkan ve Erhun Ateş getirilmiştir. Ancak yüksek maliyet nedeniyle kanalın işletmesi 2005 yılında Doğan Grubu'na kiralanmıştır. Bir ara Digiturk'te de yayın yapan kanal, 2007 yılında bir futbol karşılaşmasını Digiturk'te şifrelediği için Digiturk platformundan çıkartılmıştır.

2008 yılında RTÜK kanalın lisansını iptal ettiği için bir süre yayını durdurulmuştur. Bunun ardından Beşiktaş yönetimi lisans almak için RTÜK'ten 6 aylık ek süre talep etmiş ve bu süre içinde ekranda "test yayını" ibaresini kullanarak yayınına devam etmiştir. 6 ayın sonunda verilen ek süre dolmasına karşın kanala lisans alınmadığı için RTÜK'ün uyarısıyla kanalın yayını 1 Ekim 2009 tarihinde saat 23.30'da durdurulmuştur. Bu kararın ardından Doğan Grubu yaptığı açıklamada eğer kulüp yönetimi RTÜK'e başvurup lisans alırsa kanalın 1-2 gün içerisinde bile yayına başlayabileceğini, ama yönetim lisans almak için başvuruda bulunmazsa kanalın belki de hiç açılmayacağını belirtmiştir.

2010 yılında Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığa seçilmesiyle birlikte Beşiktaş TV'nin yeniden açılması konusunda çalışmalar başlatılmıştır. 20 Ocak 2011'de Cihangir Gokdogan’in sundugu "Günaydın Beşiktaş" adlı söyleşi programı ile tekrar yayına başladı.

2014 Ağustos ayı itibarıyla BJK TV Genel Müdürü Bülent Ülgen olmuştur. Kanalın Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık 'tır.

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi yaşamını yitiren Cemal Alkan kimdir? ile ilgili etiketler Beşiktaş Bjk TV eski genel müdür cemal alkan kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.