Son şampiyon Beşiktaş, Süper Lig'in açılış maçında Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti

Beşiktaş, Süper Lig'de 2021-2022 sezonu açılış maçında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Taraftarına kavuşan son şampiyon, Karadeniz ekibini 3-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı. Kenan Karaman Beşiktaş kariyerine asistle başlarken, Atiba, Rosier, Larin ve Ghezzal de adeta kaldıkları yerden devam etti.

Beşiktaş, Süper Lig'de 2021-2022 sezonu açılış maçında Çaykur Rizespor'u ağırlayan son şampiyon Beşiktaş, 3 puanı 3-0'lık skorla aldı. Kartal'a galibiyeti getiren golleri ilk yarıda N'Koudou, 2. yarıda Atiba Hutchinson ile Cyle Larin attı.

Siyah-Beyazlılar 2. haftada Gaziantep FK deplasmanında olacak. Rize ise Fatih Karagümrük maçıyla seyircisiyle buluşacak.

Dk. 9 GOL! Süper Lig'de sezonun ilk golü Georges Kevin-Nkoudou'dan geldi. Yeni transfer Kenan Karaman'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Fransız kanat oyuncusu dar açıdan çok sert vurdu topu tavana astı: 1-0. 26 yaşındaki futbolcu geçen sezon 8 gol-4 asistlik bir performans sergilemişti. Beşiktaş'ta İlk maçında asist yapan son oyuncu Talisca'ydı. 

Dk. 23 TEHLİKE!  Beşiktaş 2. gole çok yaklaştı! Köşe vuruşundan gelen topu Rize savunması iyi uzaklaştıramadı. Ceza sahası dışındaki Ghezzal önünde kalan topa çok sert ve düzgün vurdu, savunmaya çarpan top tekrar köşe vuruşuna dönüştü.

Son şampiyon Beşiktaş, Süper Lig'in açılış maçında Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti

Dk. 52 GOL! Valentin Rosier asistlerine devam ediyor... Fransız sağ bek savunma arkasına yaptığı koşuda topla buluştu ve ceza sahasındaki Atiba'yı gördü. Kanadalı yıldız düzelti, önünü boşalttı, vurdu gol oldu: 2-0.  

Dk. 90+3 GOL! Geçen sezonun flaş golcüsü Cyle Larin, bu sezona da golle başladı. Maça 78'de Ghezzal'in yerine giren Gökhan Töre'nin sert şutu kaleci Gökhan Akkan'dan döndü, tamamlayan isim 69'da oyuna giren Kanadalı forvet oldu.

Süper Lig'de 2021-22 sezonu bu akşam Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçıyla başlıyor. Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, kadrosunu büyük ölçüde korumayı başarırken, henüz transferi bitirmedi.

Valentin Roseir ile Rachid Ghezzal'in tapusunu alan Siyah-Beyazlılar, Brezilyalı 10 numara Alex Teixeira'yı kadrosuna katarak taraftarını sevindirdi. Sergen Yalçın'ın takımı şimdi bir santrfor bir de stoper bakıyor.

Beşiktaş, hazırlık döneminde Medipol Başakşehir, Kayserispor ve Adana Demirspor'la maç yaptı. Başakşehir'i 1-0 yenen Kartal, Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı, Kayserispor'a ise 3-0 mağlup oldu.

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala, Josef, Ghezzal, Atiba, Salih, Nkoudu, Kenan Karaman

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Fabricio, Selim Ay, Holmen, Cemali, Djokovic, Dabo, Ronaldo, Alper Potuk, Erik Sabo, Loic Remy

Son şampiyon Beşiktaş, Süper Lig'in açılış maçında Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti - Resim : 2

BEŞİKTAŞ AÇILIŞ MAÇLARINI SEVİYOR

Beşiktaş, ilk hafta müsabakalarında aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor. Siyah-beyazlılar, 63 yıllık lig tarihinde açılış maçlarında 39 galibiyet, 17 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı. Kartal, deplasmanda çıktığı 32 açılış maçının 11'ni kazandı, 14'ünde berabere kaldı, 7'sinde ise sahadan mağlup ayrıldı. Beşiktaş, son 8 sezondaki açılış maçlarının 7'sini kazanırken, sadece 1'inden mağlup ayrıldı.

Geçen sezonun 2. yarısında takımın başına getirilen teknik direktör Bülent Uygun'la yola devam kararı alan Çaykur Rizespor'da başkan değişti ama hoca değişmedi. Kadrosunu büyük ölçüde değiştiren Karadeniz ekibi, İstanbul'dan puanla dönmek istiyor.

NE DEDİLER?

SERGEN YALÇIN: "Bu oyunun en güzel yanı taraftar. Geri dönmeleri mutluluk verici. Hazırlık aşamasındayız. Raşit yeni geldi. Geç katılan oyuncularımız var. 10-15 gün içerisinde tam takım haline bürüneceğiz. Bu 3 maçlık süreç ve milli maç arası hazırlık süreci gibi. Tabi ki heyecanlıyız. Heyecanımızı kaybedersek zaten işimizi yapamayız."

BÜLENT UYGUN: "Beşiktaş şampiyon kadronun üstüne çok iyi takviyeler yaptı. 2-3 tane daha eklenecek. Çaykur Rizespor'da 18 isimle yollar ayrıldı. Yepyeni bir takım izleteceğiz. Korkusuz ve cesur bir takım olacağımızı göstereceğiz. Dünya futbolunda sistemler değişti, biz yeni bir takım hüviyetindeyiz, yeni bir sistem yaratmaya çalışıyoruz. İyi bir Rizespor izleteceğiz."

Son şampiyon Beşiktaş, Süper Lig'in açılış maçında Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Georges-Kevin N'Koudou Kenan Karaman Çaykur Rizespor Atiba Hutchinson
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.