Çaykur Rizespor'u da rahat geçen Beşiktaş doludizgin: 6-0

Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor 6-0 mağlup ederek Süper Lig'in 18. haftasına girilirken zirvede puan farkını 3'e yükseltti. Siyah-Beyazlılar Karadeniz ekibi önünde farka koşarken Cyle Larin 4 gol attı. Kartal, 5 maçlık galibiyet serisine ulaştı, 5 maçtır kalesinde gol görmedi.

Süper Lig'in 17. haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Beşiktaş, 3 puana 6 golle alarak liderliğini sürdürdü. Siyah-Beyazlılar'a galibiyeti getiren golleri Cyle Larin (4), Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic kaydetti.

Sergen Yalçın'ın takımı 5 maçlık galibiyet serisi yakalarken bu 5 maçta da kalesinde gol görmedi. Kartal, son 7 lig maçında yalnızca 1 gol yedi.

Kanadalı golcü Larin, 4 gol atarak Süper Lig'deki gol sayısını 10'a yükseltti. Bernard Mensah'la forma rekabetine giren Oğuzhan Özyakup ise 8 maç sonra ilk 11'de başladığı maçta 1 gol, 1 asistle oynayarak son haftalardaki artan form grafiğini sürdürdü.

Puanını 34'e yükselten ve en yakın rakibinin 3 puan önünde liderliğini sürdüren Siyah-Beyazlı ekip, 18. haftada Hatayspor'a konuk olacak. 3 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Stjepan Tomas'ın takımı ise 20 puanda kaldı. Karadeniz ekibi hafta sonu Denizlispor'u ağırlayacak.

Dk. 16 YOKLAMA... Maçın ilk şutunu Rıdvan'la çeken Beşiktaş, 16'da Vincent Aboubakar'la gole yaklaştı. Kamerunlu santrforun ceza sahasına girerken yaptığı vuruşu biraz zayıf kalınca kaleci Gökhan Akkan kolay kontrol etti. 

Dk. 19 GOL! Kanat organizasyonu golü getirdi. Aboubakar sağ taraftaki Oğuzhan Özyakup'u gördü, tecrübeli orta saha oyuncusu arka direğe yerden etkili kesti, Cyle Larin ayak koydu golü attı. Kanadalı santrforun bu sezon Süper Lig'deki 7. golü...

Dk. 31 GOL! Çaykur Rizespor savunmasında büyük hata, gol getirdi. Kaleciye geri pas vermek isteyen Tunuslu stoper Yassine Meriah'ın top kısa kaldı, araya giren Cyle Larin, aşırtma bir vuruşla kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 2-0.

Çaykur Rizespor'u da rahat geçen Beşiktaş doludizgin: 6-0

Dk. 56 GOL! Vincent Aboubakar'ın pasıyla yay üzerinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup bekletmeden vurdu, direk dibinden topu ağlarla buluşturdu: 3-0. Kartal'ın yıldız ismi son 3 haftada 2 gol, 2 asistle göz dolduruyor.

Dk. 79 GOL! Yassine Meriah'tan bir hata daha... Beşiktaş savunmasından atılan uzun topa Larin hareketlendi. Rizespor savunmasında Meriah topu kalecisine bırakmak isterken Larin yine araya girdi ve tek dokunuşla topu ağlara yolladı: 4-0

Dk. 83 GOL! Rizespor savunması yine büyük bir hata yaptı. Melnjak'ın hatalı pasıyla topu alan Larin ceza alanına girerken karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla kendisinin 4, takımının 5. golünü kaydetti: 5-0. Larin, Ali Gültiken'den 30 yıl sonra Beşiktaş formasıyla bir lig maçında 4 gol bir den atan ilk oyuncu oldu.

Dk. 89 GOL! 77'de Aboubakar'ın yerine oyuna giren Ajdin Hasic, ceza sahası dışından jeneriklik bir gol atarak skoru 6-0' a getirdi. Asist Cyle Larin... Genç oyuncu geçen hafta da Kayserispor'a gol atmıştı.

 

BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan, Josef, Necip, Oğuzhan, Larin, Nkoudou, Aboubakar

RİZESPOR'UN İLK 11'İ: Gökhan; Moroziuk, Emir, Talbi, Meriah, Melnjak; Donsah, Fabricio, Samudio, Tunay; Skoda

Çaykur Rizespor'u da rahat geçen Beşiktaş doludizgin: 6-0 ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Vincent Aboubakar Oğuzhan Özyakup Çaykur Rizespor cyle larin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.