Beşiktaş iyi başladı, kötü bitirdi... Kartal, Devler Ligi'ne Borussia Dortmund mağlubiyetiyle başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8. kez gruplarda mücadele eden Beşiktaş, zorlu sınava zorlu bir rakiple başladı... Siyah-Beyazlılar'ın C Grubu'ndaki ilk maçı Bundesliga devi Borussia Dortmund'a 1-2 mağlup oldu. Maça iyi başlayan Kartal, ilk yarıda Jude Bellingham ve Erling Haaland'ın gollerine engel olamadı. Beşiktaş'ın golü 90+4'te Montero'dan geldi.

1-2

Dk. 6 BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Pjanic'in nefis pasını ceza sahasında gelişine kaleye gönderen Michy Batshuayi, İsviçreli kaleci Kobel'e takıldı. Maçın ilk isabetli şutu ve ilk gol pozisyonu Beşiktaş'tan... 

Dk. 12 TEHLİKE! Beşiktaş müthiş oynuyor... Pjanic'in uzun toplarıyla üst üste 2 pozisyona giren Siyah-Beyazlılar golü arıyor. Dortmund henüz kalemize bile gelemedi.

Dk. 20 GOL! Belçikalı sağ bek Thomas Meunier'nin pasıyla ceza sahasına giren genç İngiliz Jude Bellingham, dar açıdan uzak köşeye sert vurdu, gol oldu.

Siyah-beyazlı ekibin bu sezon resmi maçlarda kalesinde gördüğü ilk gol oldu. Süper Lig’de geride kalan 4 maçta 10 puan toplayarak averajla zirveye oturan Beşiktaş, bu maçlarda 7 gol atarken, kalesinde hiç gol görmedi ve ligde gol yemeyen tek takım olarak dikkat çekti.

Dk. 45+3 GOL! HAALAND! İlk golün sahibi Jude Bellingham bu kez soldan getirdi, içeriye çevirdi, Erling Haaland boş pozisyonda topu ağlara gönderdi: 0-2.

Dk. 90+4 GOOOL! Duran topu Miralem Pjanic kullandı, Boşnak yıldızın ortasına Fransixco Montero kafayı vurdu, fark 1'e indi: 1-2.

Beşiktaş iyi başladı, kötü bitirdi... Kartal, Devler Ligi'ne Borussia Dortmund mağlubiyetiyle başladı

BENFİCA GERİ DÖNÜŞÜ BU KEZ OLMADI

Alman devi maçın ilk yarısını Bellingham ve Haaland'ın attığı gollerle 2-0 geride kapattı. Hakem Mateu Lahoz’un ilk yarıyı bitiren düdüğü çalmasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar takımı tribünlere çağırdı.

Özellikle Pjanic ve Batshuayi gibi yeni transferler durumu anlayamazken, yedek kulübesinin uyarısı sonrasında takıma dahil oldular ve tribünlere giderek taraftarları selamladılar. Bu durum, Beşiktaş’ın 2016-2017 sezonunda oynadığı Benfica maçını akıllara getirdi. Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde o sezon konuk ettiği Benfica karşısında mücadelenin ilk yarısını 3-0 geride kapatmış, daha sonra Cenk Tosun, Quaresma ve Aboubakar’ın golleriyle skoru 3-3’e getirmişti. Bu maç, UEFA’nın ‘En iyi geri dönüşler’ listesinde tarihteki en iyi 10 maçtan birisi olarak gösterilmişti. Ancak bu kez geri dönüş yapamayan Kartal, Devler Ligi'ne mağlubiyetle başladı.

Beşiktaş iyi başladı, kötü bitirdi... Kartal, Devler Ligi'ne Borussia Dortmund mağlubiyetiyle başladı - Resim : 2

Son olarak 3 sezon önce katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Beşiktaş, C Grubu ilk maçında konuk ettiği Alman devini mağlup ederek tarihine yeni bir zafer eklemek istiyordu ancak ilk yeride gelen goller müthiş başlangıcı söndürdü.

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Umut Meraş, Domagoj Vida ve Alex Teixeira'ya Georges Kevin Nkoudou da eklendi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Süper Lig'in 4. haftasında 11 Eylül'de oynanan Yeni Malatyaspor maçında sağ ayak bileğine darbe alan Fransız sol açık maç kadrosundan çıkartıldı.

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Welinton, Montero, N'Sakala, Souza, Ghezzal, Pjanic, Atiba, Larin, Batshuayi

BORUSSİA DORTMUND: Kobel, Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro, Dahoud, Bellingham, Brandt, Reus, Malen, Haaland

Beşiktaş iyi başladı, kötü bitirdi... Kartal, Devler Ligi'ne Borussia Dortmund mağlubiyetiyle başladı - Resim : 3

"BEŞİKTAŞ SAVUNMADA ÇOK AGRESİF OYNUYOR"

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Alman çalıştırıc, "Zor ve çekişmeli bir maç olacak. Maçın heyecanlı geçeceğinden eminim. Beşiktaş savunmada çok agresif oynuyor. Buna hazırlıklıyız. Açık oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'ne layık bir maç oynayacağımızdan eminiz." ifadelerini kullandı.

Bu sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu dile getiren Rose, "Oyuncularımız çok azimli. Lige iyi başladık. Şampiyonlar Ligi'ne de iyi bir başlangıç yapacağımızı ümit ediyoruz. Bu sezon tarih yazmayı ümit ediyoruz. İyi bir maç oynayacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Sarı-siyahlı takımın Alman milli futbolcusu Marco Reus ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlarına çıkacakları için heyecanlı olduklarını dile getirerek, "İyi bir maç olacağını ümit ediyoruz. Formasyonlarımızda bazı açıklar mevcut. Amacımız bu eksikleri kapatmak.  Beşiktaş güçlü bir takım olduğu için bunları kapatmamız gerekiyor. Bunun farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş iyi başladı, kötü bitirdi... Kartal, Devler Ligi'ne Borussia Dortmund mağlubiyetiyle başladı ile ilgili etiketler Beşiktaş Borussia Dortmund Sergen Yalçın UEFA Şampiyonlar Ligi Marco Rose Miralem Pjanic Jude Bellingham Erling Haaland
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.