Beşiktaş 'bol gollü galibiyetlerde' zirvede

Süper Lig takımlarının üç veya daha fazla gol atarak aldıkları galibiyetlerin yüzdesi kaç? Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galataseray ve Trabzonspor kaçıncı sırada? Tüm detaylar haberimizde.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 2015-2020 arasında liglerinde yaptığı maçları üç veya daha fazla gol atarak kazanan takımları mercek altına aldı. Beşiktaş 'bol gollü galibiyetleriyle' Süper Lig'de zirvede yer aldı.

Beşiktaş 'bol gollü galibiyetlerde' zirvede

CIES, 2015-2020 arasında kendi liginde yaptığı maçları üç veya daha fazla gol atarak kazanan takımları mercek altına alırken, yüzde 49.6'yı bulan ve yaptığı maçların neredeyse yarısını bu şekilde kazanan Cebelitarık Ligi ekibi Lincoln Red Imps, genel sıralamada zirvede yer aldı

İlk 10'da Ajax, PSG ve Barcelona
Hollanda Ligi şampiyonu Ajax yüzde 37.4 ile 5. sırada yer alırken; 35.4'lük yüzdesi ile La Liga devi Barcelona ve Fransa Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG) 9. sırayı paylaştı.

 

Beşiktaş 'bol gollü galibiyetlerde' zirvede - Resim : 2

Süper Lig'de söz konusu istatistikte zirvede yer alan takım yüzde 18'i yakalayan Beşiktaş oldu. Siyah beyazlıları, yüzde 14 ile ezeli rakibi Galatasaray ve yüzde 13.4 ile bir diğer ezeli rakibi Fenerbahçe takip etti.

Son yıllarda zirveye oynayan Başakşehir yüzde 11.6'yı bulurken, 2019-20 sezonunda lider durumda bulunan Trabzonspor ise yüzde 11 ile 5. sırada yer aldı.

Konyaspor son sırada
Öte yandan Konyaspor yüzde 2.9 ile son sırada yer alırken; Gençlerbirliği, Kayserispor ve Göztepe de yüzde 4.7'de kaldı.

Beşiktaş 'bol gollü galibiyetlerde' zirvede ile ilgili etiketler Burak Yılmaz Sergen Yalçın Süper Lig CIES
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.