Beşiktaş, Ajax karşısında 1-0 öne geçtiği maçta mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5'te 0 yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şu ana dek puan alamayan ve gruptan çıkma şansını daha önce yitiren Beşiktaş, Hollanda devi Ajax'a da mağlup oldu... Siyah-beyazlı ekip, Ajax'ı yenerek Avrupa'da 2 yıla yaklaşan galibiyet hasretine de son vermek istiyordu. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan ve Larin'le dünyaları kaçıran Kartal, 2. yarıda yediği gollerle sahadan mağlup ayrıldı. Sebastien Haller, 5 maçta 9 gole ulaştı.

1-2

Dk. 6 AJAX YOKLADI! Maçtaki ilk şut konuk ekipten... Ajax'ın 21 yaşındaki Hollandalı stoperi Perr Schuurs uzaktan sert vurdu, top az farkla dışarı gitti.

Dk. 11 KAÇTI! Beşiktaş Valentin Rosier'le gole yaklaştı... Fransız sağ bek sol ayağıyla nefis vurdu, top çatalı yalayıp dışarı çıktı. Gol olsa sezonun en güzel gollerinden biri olurdu...

Dk. 19 BU DA KAÇTI! Georges-Kevin N'Koudou soldan kesti, Cyle Larin altı pas önünde dokunamadı...

Dk. 21 PENALTI! Ceza sahasında elle oynama tespit eden VAR, hakemi çağırdı, Irfan Peljto penaltı dedi.

Dk. 22 GOOOL! Penaltıda topun başına geçen Rachid Ghezzal, bu sezon Beşiktaş'ı bir Devler Ligi maçında ilk kez öne geçiren golü attı: 1-0. Avrupa kupalarındaki 299. gol!

Dk. 30 YAPMA LARİN! Beşiktaş'ın Süper Lig'deki son 4 golünün sahibi Kanadalı forvet Cyle Larin karşı karşıya pozisyonda kaleci Onana'yı geçemedi, 2. gol kaçtı!

Dk. 43 LARİN KAÇIRMAYA DEVAM EDİYOR! 40'te N'Koudou ortaladı, Larin topu ezince mutlak gol kaçtı. Kanadalı yıldız 43'te de boş kaleye atamadı. Beşiktaş ilk yarıda 4-0 öne geçebilirdi..

Dk. 54 GOL! Ajax 2. yarıya Tagliafico-Haller değişikliğiyle başladı. Fildişi Sahilli gol makinesi Sebastien Haller bu sezon Devler Ligi'ndeki 8. golünü attı ve skor 1-1'e geldi.

Dk. 69 GOL! Hollanda şampiyonu Ajax, Dolmabahçe'de öne geçmeyi başardı... Duran toptan golü bulan Amsterdam ekibinde yine Haller, yine gol...

Beşiktaş, Ajax karşısında 1-0 öne geçtiği maçta mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5'te 0 yaptı

SON MAÇ DORTMUND DEPLASMANINDA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5'te 0'la yoluna devam Beşiktaş, C Grubu'ndaki 6. maçında 7 Aralık tarihinde Borussia Dortmund'a konuk olacak. Hollanda şampiyonuyla deplasmanda oynadığı ilk maça 12 eksikle çıkan Kartal güçlü rakibine 2-1 mağlup olmuştu.  

Sahasında Borussia Dortmund'a 2- 1 yenilen Beşiktaş, deplasmandaki Ajax mücadelesinden de 2-0 mağlup ayrıldı. Siyah-Beyazlılar, Sporting Lizbon'a ise 4-1 ve 4-0 yenildi.

C Grubu'ndaki 5 karşılaşmayı da kazanarak 15 puana ulaşan ve gruptan lider çıkmayı garantileyen Ajax ise Sporting'i ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ: Mert Günok, Rosier, Vida, Montero, Umut Meraş, Mehmet Topal, Pjanic, Ghezzal, Alex Teixeira, N'Koudou, Cyle Larin

AJAX: Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Gravenberch, Berghuis, Klaassen, Neres, Tadic, Daramy.

RIDVAN YILMAZ KADRODAN ÇIKARILDI

Beşiktaş, sol uyluk arka adalesinde ağrı hisseden Rıdvan Yılmaz'ın tedbir amaçlı olarak Ajax maçı kadrosundan çıkarıldığını açıkladı.

Siyah beyazlı takımdan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, "Futbolcumuz Rıdvan Yılmaz, sol uyluk arka adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle sağlık ekibimiz tarafından yapılan risk analizinde yüksek riskli olarak değerlendirilmiş ve tedbir amaçlı olarak Ajax maçı kadrosundan çıkarılmıştır."

Beşiktaş, Ajax karşısında 1-0 öne geçtiği maçta mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5'te 0 yaptı - Resim : 2

AVRUPA'DA 8 MAÇTIR GALİBİYET YOK

Beşiktaş son 4 sezonda 18 Avrupa kupası maçına çıkarken, bunların sadece ikisini galibiyetle tamamlayabildi. Söz konusu 18 maçta sahadan 2 kez berabere ayrılan Siyah-Beyazlılar, 14 karşılaşmada ise mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadı.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki kötü gidişatı 2018-19 sezonunda başladı. Avrupa Ligi'nde elemelerden çıkıp gruplarda mücadele hakkı elde eden "Kara Kartallar", Malmö (0-2, 0-1) ve Genk (2-4, 1-1) maçlarında galibiyet alamadı. Beşiktaş, grubun son maçında ise Sarpsborg'u 3-2 mağlup etti.

Abdullah Avcı yönetiminde 2019-20 sezonunda yine UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden Beşiktaş, sadece Sloven Bratislava'ya 2-1 üstünlük kurabildi. Diğer Sloven Bratislava maçını 4-2 mağlubiyetle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Wolverhampton (0-1, 0-4) ve Braga (1-2, 1-3) maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

SON 2 SEZONDA DÜŞÜŞ DAHA DA ARTTI

Beşiktaş'ın Avrupa'daki düşüşü son 2 sezonda daha da hızlandı. Siyah-beyazlı ekip, Sergen Yalçın ile geçen sezonki iki Avrupa kupası maçında PAOK'a 3-1 yenilirken, Rio Ave ile 1-1 berabere kaldı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, şu ana kadar umduğunu bulamadı. Siyah-beyazlılar, Yalçın'ın teknik direktörlüğünde bu sezonki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Borussia Dortmun'a (2-1), Ajax'a (2-0) ve Sporting Lizbon'a da (4-1, 4-0) mağlup oldu.

"Kara Kartallar", Avrupa'da 8 maçtır kazanamamanın sıkıntısını yaşıyor. Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'da çıktığı son 8 maçta bir beraberlik ve 7 yenilgiyle sahadan ayrıldı.

Beşiktaş, Avrupa'daki son galibiyetini ise 28 Kasım 2019'da Slovan Bratislava'yı Avrupa Ligi'nde evinde 2-1 mağlup ederek elde etti.

Beşiktaş, Ajax karşısında 1-0 öne geçtiği maçta mağlup olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5'te 0 yaptı ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Ajax UEFA Şampiyonlar Ligi rachid ghezzal cyle larin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.