Berrin Sönmez: İçki Kur'an'da haram olarak geçmez

Tam kapanma sürecinde uygulanacak alkol yasağı, CHP tarafından desteklenen televizyon kanalı Halk TV'de masaya yatırıldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez, alkollü içkilerin haram olmadığını öne sürdü. Sönmez, "Herkes, her şeye haram demeye çok meraklı. Bugün Diyanet de aynı şeyi yapıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından, koronavirüs salgınının kontrol altına alınabilmesi için 29 Nisan saat 19.00’dan 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerlerinin faaliyetlerine ara vermesi kararlaştırılırken, bu yerler arasında tekel bayilerinin de bulunması tartışma yarattı.

"İÇKİ HARAM DEĞİL"

Söz konusu tartışmaları Halk TV ekranlarında değerlendiren Gazete Duvar yazarı Berrin Sönmez, içkinin Kur'an-ı Kerim'de haram olarak geçmediğini öne sürdü.

Sönmez, "İçki öteden beri haram derler. Kur'an'da haram olarak geçmez. Üç şey haram olarak geçer: Kan, insan eti ve domuz eti. Üçünden başkasına kimse haram demesin diye de bir açıklama vardır. Bunlar dışındakilere haram diyenlere, Allah tarafından ilahi mesaj iletilmiş ama herkes her şeye haram demeye çok meraklı. Bugün Diyanet de aynı şeyi yapıyor." ifadelerini kullandı.

Berrin Sönmez: İçki Kur'an'da haram olarak geçmez

Berrin Sönmez: İçki Kur'an'da haram olarak geçmez ile ilgili etiketler Kur'an Halk TV alkollü içecek alkol haram berrin sönmez

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.