Bernie Sanders kimdir? Neden adaylıktan çekildi? Kaç yaşında?

Bernie Sanders kimdir? ABD seçimlerinde şoke eden yeni gelişme yaşandı. 2020 başkanlık seçimleri öncesi Demokratlar'ın aday adayı olan Bernie Sander sürpriz şekilde adaylıktan çekildi. İşte Bernie Sanders kimdir? Neden adaylıktan çekildi? Kaç yaşında? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bernie Sanders kimdir? 2020 başkanlık seçimleri öncesi Demokratlar'ın aday adayı olan Bernie Sander sürpriz şekilde adaylıktan çekildi. ABD seçimlerinde şoke eden yeni gelişme yaşandı. İşte Bernie Sanders kimdir? Neden adaylıktan çekildi? Kaç yaşında? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bernie Sanders'ın seçim kampanyasından yapılan açıklamada, Sanders'ın bu sabah kampanya ekibiyle bir telekonferans görüşmesi yaptığı belirtildi.

Sanders'ın bu görüşmede, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyayı askıya almaya karar verdiğini açıkladığı aktarıldı.

Uzun süre Demokratlar'ın "favori" adayı olarak kampanyasını yürüten Sanders'ın yarıştan çekilmesiyle, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat cephede tek aday adayı oldu.

 Partiler resmi adaylarını ağustostaki kongrelerde açıklayacak

Demokratlar, 17 Ağustos haftası, Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde resmi olarak başkan adaylarını açıklayacak.

Cumhuriyetçi Parti'nin mevcut Başkan Donald Trump'ı resmi olarak aday göstereceği kongre ise 24-27 Ağustos'ta Kuzey Carolina'nın Charlotte kentinde yapılacak.

Ülkede 3 Kasım 2020'de yapılacak seçimi kazanacak isim, 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturacak.

BERNİE SANDERS KİMDİR?

Sanders, Iowa’da gerçekleşen ön seçimlerde Demokrat oyların yüzde 49.6’sını alarak Clinton’ın yalnızca binde 3 gerisinde kaldı. New Hampshire’da ise oyların yüzde 60’ını alarak Clinton’a fark attı. Nevada'da gerçekleştirilen seçimlerde de tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik koltuğuna oturdu.

1941 doğumlu Sanders, 20’li yaşlarında Irk Eşitliği Kongre’sinin ayrımcılık karşıtı eylemlerine öncülük etmiş 1981’de Burlington belediye başkanlığı sırasında düşük fiyatlı ev projesini hayata geçirerek yoksulların ev sahibi olmasına katkı sağlamıştı. Zenginlere karşı yoksulları korumasıyla bilinen Sanders, ABD’nin Körfez Savaşı ve Irak Savaşı’na müdahil olmasına karşı çıkmıştı.

En büyük desteği gençlerden ve bağımsızlardan alan Sanders gelir eşitsizliğini azaltmayı, asgari ücreti artırmayı, göçmenlerin ABD’ye daha rahat girmesini ve ülkelere askeri müdahalede bulunmayacağı vaadinde bulunuyor. Polisin siyahilere uyguladığı şiddete karşı da önlemler almayı planlayan siyasi lider, ABD’de alışılagelmiş başkan figürlerden farklı bir imaj çiziyor.

Bernie Sanders kimdir? Neden adaylıktan çekildi? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler ABD 2020 bernie sanders başkan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.