Berna Laçin'in 'Medine' davası sonuçlandı! /Özel Haber

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında idam tartışmalarının yaşandığı sırada attığı bir tweet nedeniyle 'dini değerleri aşağılama' suçundan yargılanan ünlü oyuncu Berna Laçin, bugün görülen duruşmada beraat etti.

Oyuncu Berna Laçin'in 3 Temmuz 2018'de idam tartışmalarının yaşandığı dönemde attığı "İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez" tweetine 'dini değerleri aşağılama' suçundan dava açılmış, ünlü oyuncunun 1 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Berna Laçin'in 'Medine' davası sonuçlandı! /Özel Haber

Laçin, davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek  "İddianameye konu tweeti ben attım. Bu idam ile ilgili bir tweettir. Tweette idam etiketi bulunmaktadır. Dinle ilgili herhangi bir konu yok. İdamla ilgili bir konudur. Bunlar troller tarafından bilinçli olarak saptırılıp bir gündem yaratılmıştır. Şu anda burada olmama sebep olmuşlardır" demişti.

 İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına oyuncu Berna Laçin'in, vekili Av. Bekir Sinan Akboğa katıldı.

"TAKDİR MAHKEMENİNDİR"

 Duruşma öncesi yazılı beyanlarını sunan sanık vekili, Laçin'in beraatini talep etti. Son sözü sorulan vekil, "Takdir mahkemenindir" ifadelerini kullandı.

BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Laçin'in sunduğu dosya incelenerek araştırmayı gerektiren başka bir husus olmadığı görüldü ve ünlü oyuncunun beraatine karar verildi.

Berna Laçin'in 'Medine' davası sonuçlandı! /Özel Haber - Resim : 2

 

Berna Laçin'in 'Medine' davası sonuçlandı! /Özel Haber ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.