Berna Ataman'dan Euroleague'e hakem tepkisi... Lamonica yine yaptı yapacağını

Anadolu Efes geçen sezon finalde yendiği Barcelona'yı 13. haftada ağırladı, maça hakem üçlüsü Luigi Lamonica, Ilija Belosevic, Mehdi Difallah'nın verdiği skandal kararlar damga vurdu. İki teknik faulle oyundan atılan Ergin Ataman'ın eşi Berna Ataman, THY Euroleague yönetimine sert sözlerle yüklendi...

THY EuroLeague'in 13. haftasında Barcelona'yı ağırlayan Anadolu Efes uzatmaya giden maçı 93-95 kaybetmiş, Sinan Erdem'deki maça hakem kararları damga vurmuştu. Lacivert-Beyazlı takımda hakem üçlüsü Luigi Lamonica, Ilija Belosevic, Mehdi Difallah'a öfke büyük...

Maçta iki teknik faulle atılan başantrenör Ergin Ataman'ın eşi Berna Ataman'dan da maçın hakemlerine tepki geldi. Berna Ataman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İstanbul'da oynanan Anadolu Efes - FC Barcelona maçının uzatma bölümünde sahanın içine kadar girip hakemleri protesto eden rakip takım koçuna çoktan hak ettiği ikinci teknik faulü çalıp oyundan ihraç edemeyen hakem üçlüsü, Mirotic'in 5 faul alarak oyundan çıkmasını dengelemek için Larkin'in hiç alakası olmayan pozisyonda 5 faulle dışarı çıkarılmasına itiraz eden Anadolu Efes'in koçuna üst üste iki teknik faul çalıp diskalifiye ederek, uzatma bölümünde çaldıkları taraflı düdüklerle maçı Barcelona'ya verdiler!"

"Yıllardır Türk sponsorlardan aldıkları dev bütçelerle ayakta kalan EuroLeague organizasyonu bir kez daha hakem Lamonica önderliğinde Türk kulüplerine karşı olan tutumunu sergiledi. Bu konuya tepkisini koyabilecek üst düzey spor yöneticileri, spor destekçilerini ve spor basınını ülkemiz sporuna destek çıkmaya davet ediyorum."

 

SHANE LARKİN 5 FAULLE ÇIKTI

Normal sürede eşitliğin bozulmamasıyla uzatma periyoduna gidilen maçta hakem üçlüsü Luigi Lamonica, Ilija Belosevic, Mehdi Difallah, verdikleri kararlarla maçı takip edenlerin aklında soru işareti bıraktı. Karşılaşmanın uzatma periyodunda Shane Larkin'e verilen 5'inci faul sonrasında oyuncu maça devam edemezken, başantrenör Ergin Ataman ise iki teknik faulle oyundan atılan bir diğer isim oldu.

Barcelona'nın koçu Sarunas Jasikevicius'un birçok tepkisi ve protestosuna kayıtsız kalan hakem üçlüsünün, uzatma periyodunda takdir hakkını da birçok kez deplasman ekibi lehine kullandığı gözler önüne serildi.

Maçın ardından takımın yıldız isimlerinden Shane Larkin, başantrenör Ergin Ataman'ın eşi Berna Ataman ve birçok isim de Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaşanan olaylara sessiz kalmadı ve açıklama yaparak destek bekledi.

Berna Ataman'dan Euroleague'e hakem tepkisi... Lamonica yine yaptı yapacağını

"ÇALINAN FAUL SAÇMALIK"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Shane Larkin, atıldığı faulün saçmalık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Normal bir durumda böyle bir Instagram'a gelip bir paylaşım yapmam ancak bu bir saçmalık. İnanılmaz. Oyundan nasıl atıldığımı gördünüz. Pozisyonu izleyin ve bana nerede faul olduğunu söyleyin. Hiçbir şey yapmamışken adam elini kaldırdı ve hakem faul çaldı. Lütfen bana söyleyin, faul nerede? Rakip takımın yıldız oyuncusu atılınca, hakem beni de oyundan atmak istedi ve attı. Barcelona'yı bu zorlu galibiyetten dolayı tebrik ederim. Onların oyuncuları bu galibiyeti hak ettiler ve bunu onlardan alamam. Ama bu faul bir saçmalıktı" dedi.

Berna Ataman'dan Euroleague'e hakem tepkisi... Lamonica yine yaptı yapacağını ile ilgili etiketler Ergin Ataman Anadolu Efes Barcelona Berna Ataman Luigi Lamonica THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.