Berlin'deki Rusya Büyükelçiliği çalışanı, kaldırımda ölü bulundu!

Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği yakınlarında elçilikte çalışan bir sekreterin cesedi bulundu. Şüpheli ölüm, iki ülkeyi birden sarstı.

19 Ekim'de yaşanan olay basına yeni aktarıldı.

Rusya'nın (ismi açıklanmayan) Berlin Büyükelçiliği Sekreteri (35) elçilik binasının önündeki kaldırımlarda ölü olarak bulundu.

Diplomatik kaynaklar öldürülen kişinin İstihbarat Servisi (FSB) bağlantıları olduğu belirtildi. 

Yapılan açıklamada, Berlin polisinin Büyükelçiliği korumalarının 19 Ekim'de yerel saatle 07:20 sıralarında Rusya’nın Berlin Büyükelçilik binası önündeki kaldırımda cansız bir ceset bulduğu kaydedildi.

BÜYÜKELÇİLİK BİNASININ ÜST KATINDAN DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Ölü olarak bulunan kişinin Berlin'in Mitte semtindeki Behren caddesindeki büyükelçilik kompleksinin üst katından düştüğü ifade edilirken, 2019 yazından bu yana Berlin'deki ikinci büyükelçilik sekreteri olarak akredite edilmiş 35 yaşında olduğu belirtildi.

ALMAN İSTİHBARATI, ÖLÜ KADINI DAHA ÖNCE 'CASUS' OLARAK NOT ETMİŞ

Alman güvenlik yetkilileri tarafından sekreterin, Rus iç gizli servisi FSB'nin kılık değiştirmiş bir çalışanı olarak kaydettiği aktarıldı.

ÖLÜM NEDENİ BİLİNMİYOR

Yapılan açıklamada, Rus büyükelçiliği cesedin otopsisini kabul etmediği bildirildi. Güvenlik çevrelerinden iddia edilen düşüşün koşullarının ve ölüm nedeninin "bilinmediği" kaydedildi. Olayda, üçüncü şahısların ihmali olduğuna dair göstergeler olup olmadığı da belirsizliğini koruyor.

Rus sekreterin cenazesi Rusya’ya gönderilirken, Rus büyükelçiliği tarafından bugün yapılan açıklamada olay "etik nedenlerle" yorumlanmayan "trajik bir kaza" olarak nitelendirildi.

Berlin'deki Rusya Büyükelçiliği çalışanı, kaldırımda ölü bulundu! ile ilgili etiketler Casus Berlin Rusya cinayet Büyükelçilik ölü suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.