Berke Barajı nerede? Kim yaptırdı? Hangi şehirde?

Berke Barajı nerede? Cem Uzan yayınladığı videoda 16 yıl önce 12 Haziran'da 'el konulan' Berke Barajı'ndan bahsetti. Bunun ardından internette Berke Barajı hakkında birçok araştırma yapılmaya başlandı. Berke Barajı nerede, kim yaptırdı, hangi şehirde, Berke Barajı Cem Uzan'ın mı gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Berke Barajı nerede? Cem Uzan'a mı ait? İşte yanıtı...

Berke Barajı nerede? Fransa'da yaşayan Cem Uzan, sosyal medyadan bir video yayınladı. Yayınladığı videoda Berke Barajı'ndan bahseden Cem Uzan'ın bu açıklamalarının ardından internette konu hakkında araştırmalar başladı. Peki Berke Barajı nerede, hangi şehirde, Berke Barajı'nı kim yaptırdı? İşte yanıtı...

BERKE BARAJI NEREDE?

Berke Barajı, Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde Düldül Dağı eteklerinde, Ceyhan Nehri üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1995-1999 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Beton kemer gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 735.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 201,00 m, normal su kotunda göl hacmi 427,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 7,80 km²'dir. Baraj 510 MW güç ile yıllık 1.672 GWh'lik elektrik enerjisi üretmektedir.

Berke Barajı, 1995-1999 yılları arasında 900 milyon dolara maloldu. Devlet garantisi ve devlet yardımı kullanılmadan yapılan barajın tüm finansmanı Uzan ailesi tarafından sağlandı. 8 Eylül 2001’de su tutulmaya başlanan, 16 Mart 2002'de Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli tarafından resmî açılışı yapılan baraj, açıldığında 201 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın 16’ıncı en yüksek beton barajıydı.

Berke Barajı nerede? Kim yaptırdı? Hangi şehirde? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.