Berisha zirveye, bizim Fatih Aktay nereye? Altyapıların golcü ismi kayboldu gitti

UEFA Gençlik Ligi'nde 2016-2017 sezonunda Red Bull Salzburg formasıyla attığı gollerle adından söz ettiren Mergim Berisha'nın yıldızı parlamaya devam ederken, aynı dönem Türk futbolunun önemli golcülerinden olması bekelenen Fatih Aktay ise beklenen patlamayı bir türlü yapamadı.

Altyapılarda Mergim Berisha'nın önünde olan Fatih Aktay, şu an kariyerine Serik Belediyespor formasıyla devam ederken, Alman golcü Berisha bu yaz Fenerbahçe'ye transfer oldu ve yıldızı parlamaya devam ediyor. İki futbolcunun birlikte başlayan öyküsünde gelinen nokta, Türk futbolunun yıllardır yaşadığı oyuncu yetiştirememe sorununa güzel bir örnek olarak göze çarpıyor.

UEFA Gençlik Ligi'nde 2 Kasım 2016'da Salzburg U19 takımının, Kairat U19 takımını 8-1 mağlup ettiği maçta 5 gol atan Berisha tüm dikkatleri üzerine çekmiş, Altınordu U19 forması giyen Fatih Aktay da 9 Kasım 2016'daki 6-2'lik Sparta Prag galibiyetinde 5 gol atarak aynı başarıyı göstermişti.

Berisha zirveye, bizim Fatih Aktay nereye? Altyapıların golcü ismi kayboldu gitti

YILDIZ ADAYIMIZDI...

Alman golcü Berisha o dönem 7 gol, 4 asistlik performansıyla Salzburg'un UEFA Gençlik Ligi 2016-17 sezonu şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olurken, 6 gol, 1 asist kaydeden Fatih ise takımının Play-Off'ta Atletico Madrid'e elenmesine engel olamamıştı.

O dönem birer yıldız adayı olarak gösterilen iki futbolcudan Berisha, geçen sezon RB Salzburg formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçta 5 gol atarak bu sezon Fenerbahçe'ye transfer oldu. Berisha, sarı-lacivertli formayla Süper Lig'deki ilk golünü Kasımpaşa'ya attı. 23 yaşındaki santrfor aynı zamanda Almanya U21 Milli Takımı ile 2021 Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

Berisha zirveye, bizim Fatih Aktay nereye? Altyapıların golcü ismi kayboldu gitti - Resim : 2

FATİH 2. LİG'E KADAR DÜŞTÜ

Türk futbolunun son yıllardaki yetiştirici kulübü Altınordu patentli 1.90 boyundaki pivot forvet Fatih Aktay ise kırmızı-lacivertli kulüpte sıçrama gerçekleştiremeyince alt liglerde yer alan Niğde Anadolu FK ve Serik Belediyespor'a kiralandı.

Geçen sezon kiralık oynadığı Niğde ekibiyle 2. Lig'de 30 maçta 13 gol attıktan sonra Altınordu ile bağlarını tamamen koparan Fatih, bu sezon 2.Lig ekiplerinden Afyonspor'a transfer oldu. UEFA Gençlik Ligi'nde gösterdiği performansın ardından ismi Süper Lig kulüpleriyle anılan 24 yaşındaki Fatih Aktay, henüz Süper Lig tecrübesi yaşayamazken, bu sezon 2'nci Lig'de golle tanışamadı. (DHA)

Berisha zirveye, bizim Fatih Aktay nereye? Altyapıların golcü ismi kayboldu gitti ile ilgili etiketler Fenerbahçe Altınordu Mergim Berisha Fatih Aktay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.