Bergen'in katili Halis Serbest 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle filme dava açtı

1989 yılında henüz 30 yaşındayken eski eşi Halis Serbest tarafından öldürülen şarkıcı Belgin Sarılmışer'in hayatını konu alan Bergen filmi 4 Mart'ta vizyona girmişti. Belgin Sarılmışer'in eski eşi ve katili Halis Serbest, 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle Bergen filmine dava açtı.

Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın yer aldığı Bergen filmi geçtiğimiz ay vizyona girdi. Filmde, 'Acıların Kadını' olarak tanınan Bergen'in hayatını ise Farah Zeynep Abdullah canlandırdı. Ses getiren ve büyük bir ilgiyle izlenen Bergen filminin ardından, ünlü sanatçının ölümüne neden olan eski eşi Halis Serbest harekete geçti.

Gazete Duvar'dan Ezgi Sivrikaya'nın haberine göre; Sanatçı Bergen'i katleden Halis Serbest, 4 Mart'ta vizyona giren "Bergen" filmine 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle dava açtı. Davada, filmin sinema, televizyon ve internet ortamında yayınlanmamasına ilişkin tedbir talebinde bulunuldu. Tedbir talebi mahkeme tarafından reddedilse de dava görülmeye devam ediyor.

Bergen'in katili Halis Serbest 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle filme dava açtı

Avukat Hande Fırat, davaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Halis Serbest, Kozan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bir dava açtı. Davanın esas konusunda, 'kişilik haklarına saldırı'da bulunulduğu gerekçesiyle filmin basına verilmemesi, sinema, televizyon ve internet ortamında yayınlanmaması talep ediliyor. Yani esasında kişilik haklarına saldırının tespiti ile beraber filmin gösteriminin engellenmesi talep edilmiş. İlk tedbir talebi mahkeme tarafından reddedildi ama dava görülmeye devam ediyor."

HALİS SERBEST FİLMİ İZLEMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

1989 yılında öldürülen Türk arabesk-fantezi şarkıcısı Bergen’in katili olan eski eşi Halis Serbest daha önce yaptığı açıklamalarda yaptığı hiçbir şeyden pişman olmadığını dile getirmişti. Filmle ilgili Söylemezsem Olmaz programına konuşan Halis Serbest filmi izlemeyeceğini ifade ederek, ''Bir film yapıyorlar. Hiç olmazsa benim onayımı almış olsalardı, gerçekten de çok iyi bir film çıkardı ortaya. Hayali bir senaryo hazırlamışlar. Hayali bir film. Olayların nerede geçtiğini bile bilmiyorlar.'' demişti.

 

Bergen'in katili Halis Serbest 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle filme dava açtı ile ilgili etiketler dava bergen halis serbest Belgin Sarılmışer bergen filmi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.