Bergen Yıllar Affetmez dinle! Aleyna Tilki Dipsiz Kuyum çalıntı mı?

Yıllar Affetmez şarkısı gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Onur Akay, bestesi Emrah Karaduman'a ait olan ‘Dipsiz Kuyum' isimli yeni şarkının Bergen'in yorumladığı ‘Yıllar Affetmez' isimli şarkı ile aynı olduğunu açıkladı. Herkes Yıllar Affetmez şarkısını araştırmaya başladı. İşte Bergen Yıllar Affetmez dinle! Detaylar haberimizde...

Bergen Yıllar Affetmez dinle! Aleyna Tilki'nin son seslendirdiği Dipsiz Kuyum şarkının çalıntı olduğu gündeme geldi. Onur Akay,‘Yıllar Affetmez' isimli şarkı ile aynı olduğunu açıkladı. Herkes Bergen'in söylediği şarkı Yıllar Affetmez'i araştırmaya başladı. İşte Bergen Yıllar Affetmez dinle! Merak edilen detaylar haberimizde...

Bergen Yıllar Affetmez dinle! Aleyna Tilki Dipsiz Kuyum çalıntı mı?

BERGEN - YILLAR AFFETMEZ ŞARKISI SÖZLERİ

Gurbette sahipsiz bir yolcu gibi
Gideni götürür yollar affetmez
Takvimden dökülen bir yaprak gibi
Düşeni götürür yıllar affetmez
Yoluna halılar serilir sanma
Uğrunda ömürler verilir sanma
Değerin kıymetin bilinir sanma
Düşeni götürür kullar affetmez
Öyle bir dünya bu vefadan yoksun
İsterse kainat servetin olsun
Düşeni götürür yollar affetmez

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, magazin gündemine bomba gibi düşen bir iddiada bulundu. Akay, bestesi Emrah Karaduman'a ait olan ve Aleyna Tilki'nin yorumuyla dün YouTube'da yayınlanarak milyonların dinlediği, ‘Dipsiz Kuyum' isimli yeni şarkının, Acıların Kadını olarak bilinen Bergen'in yorumladığı ve 29 sene önce piyasaya çıkan ‘Yıllar Affetmez' isimli şarkı ile aynı olduğunu açıkladı.

ANA TEMASI AYNI!
Konu ile ilgili bir yazı yazan Onur Akay, ”Aleyna Tilki, Emrah Karaduman'la birlikte yaptığı ‘Dipsiz Kuyum' şarkısını Youtube’ta yayınladı. Şarkı, kısa sürede izlenme rekorları kırdı. Ancak bestesi Emrah Karaduman'a ait olan ‘Dipsiz Kuyum' isimli şarkının ana teması, 29 sene önce Acıların Kadını Bergen'in söylediği ve sözleri Ahmet Selçuk İlkan'a, bestesi ise Cengiz Tekin'e ait olan, ‘Yıllar Affetmez' şarkısı ile aynı. Yine MESAM Teknik Bilim Kurulu karar verecek ve göreceksiniz eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar verilecek” İfadelerini kullandı.

“CENGİZ TEKİN BU SABAH ERKENDEN MESAM'A GİTTİ”
Yazıdan hemen sonra “Yıllar Affetmez” isimli şarkın bestecisi Cengiz Tekin'le de konuştuğunu dile getiren Onur Akay, “Cengiz Tekin, bu sabah erkenden MESAM'a giderek, Teknik Bilim Kurulu'na başvurdu. Tekin'le telefon görüşmesi yaptım ve kendisine, 1997 yılında çıkan Ümit Besen'in ‘Seni Unutmaya Ömrüm Yeter Mi?' şarkısı ve 1990 yılında çıkan Kurtuluş Türkgüven'in ‘Çok mu Gördünüz?' şarkılarının da ‘Yıllar Affetmez' şarkısından alıntı olduğunu söyledim ve bu durumda ‘Dipsiz Kuyum' şarkısının, bu iki şarkıya da benzerlik gösterdiğini ilettim. Kendisi bana, “1700 bestem var, ben bu şarkıyı 87 yılında Bergen'e okuttum. Hangi biriyle uğraşalım. Tarkan'ın şarkısı ile olan olayda da araya biri girdi ve uzlaşma yoluna gidilecek” dedi ve bu işin peşini bırakmayacağını söyledi” dedi.

O ŞARKI DA CENGİZ TEKİN'E AİT ÇIKMIŞTI!
Söz konusu şarkıların benzerliğini gözler önüne döken MESAM asıl üyesi Onur Akay, geçtiğimiz Şubat ayında ise, Tarkan’ın okuduğu ‘Beni Çok Sev’ isimli şarkının, yine Cengiz Tekin'e ait ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkıdan çalıntı olduğu iddiası hakkında, MESAM Teknik Bilim Kurulu'nun kararını açıklamıştı. Kurul, aynı olan bölümlerin eserlerin ana teması olduğunu tespit etmiş ve ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkının bestecisi Cengiz Tekin’in, bestesi Serkan İzzet Özdoğan’a ait olan ‘Beni Çok Sev’ isimli eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar vermişti.

BERGEN

31 Ekim 1982'de kocası tarafından yüzüne atılan kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti, daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı ve sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazense güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda kaldı. 1986'da yayınladığı üçüncü stüdyo albümü "Acıların Kadını"nı albümü ve kendi hayat hikayesini anlatan albümle aynı adlı filmde oynamasının ardından "Acıların Kadını" olarak anılmaya başladı. Sanat yaşamı boyunca Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin? gibi pek çok şarkı bıraktı.

14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece, Pozantı, Adana'da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen; 31 yıllık kısa yaşamına 6 Longplay, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdıran Bergen memleketi Mersin'e defnedildi.Toroslar, Mersin'deki asri anıt mezarlık ziyarete açıktır.

Daha sonra pek çok arabesk ve nostalji konseptli albümlerde şarkıları yer alan Bergen, Ceylan Ertem, Ebru Yaşar, Emrah, Funda Arar, Muazzez Ersoy ve Işın Karaca gibi pek çok sanatçı tarafından cover'landı.

 

Bergen Yıllar Affetmez dinle! Aleyna Tilki Dipsiz Kuyum çalıntı mı? ile ilgili etiketler yıllar affetmez dinle bergen
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.