'Şiddet görmediğini' söyleyen Beren'in 'Yardım' işareti dikkat çekti! Büyükelçilik harekete geçti

Bulgaristan'da zorla tutulduğunu ve babasından defalarca şiddet gördüğünü öne süren 17 yaşındaki Beren Çalışkan'ın babasıyla birlikte çektiği yeni videoda el işareti dikkat çekti. Videoda Beren, "Ben iyiyim şuan. Yeni bir sayda açtık." derken "Yardıma ihtiyacım var" anlamına gelen el işaretini yaptı.

Tatil için gittiği Bulgaristan'da, arkadaşıyla birlikte alkol aldığı için babası tarafından şiddete maruz kaldığını söyleyen genç kızın paylaşımları ve yardım çığlıkları sosyal medyanın gündemine oturdu.

'Şiddet görmediğini' söyleyen Beren'in 'Yardım' işareti dikkat çekti! Büyükelçilik harekete geçti

"BEN İYİYİM ŞUAN" DERKEN YARDIM İSTEDİ

B. Ç., Instagram hesabından yaptığı paylaşımdan ve açıklamadan kısa süre sonra ise birkaç video yayınladı. Bu kez babası ile sorunları çözdüğünü söyleyerek "Ben iyiyim şu an. Babamla hiçbir sorun kalmadı, uzlaştık. Yeni bir sayfa açacağız" dedi. Genç kızın yüzündeki yara ve izler dikkat çekerken, videonun bir kısmında ise baş parmağını avcunun içine alarak 'yardım' işareti yaptığı görüldü.

'Şiddet görmediğini' söyleyen Beren'in 'Yardım' işareti dikkat çekti! Büyükelçilik harekete geçti - Resim : 2

YENİ VİDEODA BABASI DA YER ALDI

İlerleyen saatlerde yayınlanan yeni videoda ise bu kez babası da yer aldı. Birlikte çektikleri videoda bir önceki 'yardım' çağrısına atıfta bulunan genç kız, "Bugün yaptığım paylaşım için özür dilerim kimseyi endişelendirmek istemedim. Ailemle anlaştık sorun yok." dedi. Daha sonra ise babanın, kızı öptüğü görüldü.

'Şiddet görmediğini' söyleyen Beren'in 'Yardım' işareti dikkat çekti! Büyükelçilik harekete geçti - Resim : 3


BÜYÜKELÇİLİK HAREKETE GEÇTİ

Tüm bu gelişmeler ve görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken binlerce kullanıcının yaptığı yardım çağrısı ise yanıtsız kalmadı. Türkiye Sofya Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada bahsi geçen videolardan birinin altında, "Konuyu araştırıyoruz" notu düşüldü.

İŞTE BEREN'İN YAPTIĞI İŞARET

'Şiddet görmediğini' söyleyen Beren'in 'Yardım' işareti dikkat çekti! Büyükelçilik harekete geçti - Resim : 4

 

'Şiddet görmediğini' söyleyen Beren'in 'Yardım' işareti dikkat çekti! Büyükelçilik harekete geçti ile ilgili etiketler baba Şiddet Bulgaristan beren çalışkan işaret yardım işareti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.