Berat Kandili ne zaman? 2019 Diyanet Takvimi kandil tarihleri

2019 Diyanet Takvimi! Berat Kandili ne zaman? İslam Dünyası'nın genelinde heyecanı hissedilen Berat Kandili'ne az bir süre kaldı. İslam Dünyası'nın önemli günlerinden olan, Müslümanların ibadet ve mağrifet dilekleriyle geçecek olan Berat Kandili'nin ne zaman olduğu araştırılıyor. Peki, Berat Kandili ne zaman? İşte Diyanet Takvimi 2019 kandil tarihleri…

Berat Kandili için geri sayım başladı. Ellerin semaya yöneleceği ibadet ve mağfiret dilekleriyle geçecek olan Berat Kandili heyecanı şimdiden Türkiye ‘de İslam Dünyası’nın genelinde hissediliyor. Peki,  Berat Kandili ne zaman? İşte Diyanet Takvimi 2019 kandil tarihleri…

Berat Kandili ne zaman? 2019 Diyanet Takvimi kandil tarihleri

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Günahlardan arınma müjdesinin verildiği Berat Kandili, Hicri Takvim’e göre Şaban Ayı’nın 14’ünü 15’ine bağlayan gece kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde ise Şaban Ayı’nın 14. Günü, 19 Nisan 2019 Cuma günü olarak belirtilmiş durumda. Yani 19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi’ye bağlayan gece İslam dünyasında berat kandili olarak kutlanacak. Öte yandan diğer kandil tarihleri de Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde yer aldı. İşte Kandil tarihleri…

KANDİL TARİHLERİ - 2019 DİYANET TAKVİMİ

Regaib Kandili: 7 Mart

Mirac Kandili: 2 Nisan

Berat Kandili: 19 Nisan

Videoyu Oynat

Kadir Gecesi: 31 Mayıs


BERAT KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

Kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden berat, kişinin doğuştan günahlardan berî olduğunu bize haber veren önemli bir müjdedir.

Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.

Berat gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkına vararak, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...” şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

Berat Kandili ne zaman? 2019 Diyanet Takvimi kandil tarihleri ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.