Berat Kandili Kuranda geçiyor mu? Kandiller Kuran'da var mı?

İslam coğrafyasında Şaban ayının 14. gecesini 15. gecesine bağlayan gece Berat Kandili olarak idrak edilir. Müslümanların kutsal saydıkları gün olan Berat Gecesi'nde beraatı verilecek yani kurtuluşa erecek kimselerin isimleri belirlenir. Türkiye'de de kandiller onlara yaraşır biçimde kutlanmaya çalışılır. Peki Berat Kandili ve diğer kandiller Kuran'da geçiyor mu?

Berat Kandili Kuranda geçiyor mu, kandil kavramına Kuran'da yer verilmiş midir soruları müslümanların merak konusu oldu. İslam aleminin bu kutsal gecelerinden olan ve hakkında önemli hadislerin olduğu Berat Kandili bu yıl 27 Mart Cumartesi akşamına denk geliyor.

BERAT KANDİLİ VE KANDİLLER KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Çoğu Müslüman bu kutlu geceyi ibadet ederek geçirmektedir. Bir hadis'e göre Peygamberimiz (S.A.V.) "Allah Taala, Şaban ayının 15. gecesi (kullarına rahmetle) nazar eder. Müşrikle, müşahin (kindar bencil) bu aftan yararlanamazlar." buyurmuştur. (İbn Mace, İkâmetü’s-Salât, 191 ( I, 445) Hadis No:1390)Günahların bağışlandığı bu mübarek gece ile ilgili ayetler bulunmaktadır.

“O gecede her hikmetli iş, belirlenip hükme bağlanır.”  Duhan suresi ayet-4“Apaçık Kitaba yemin olsun ki, Biz Kur’an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir.” (Duhan, 44/1-4)

Berat Kandili Kuranda geçiyor mu? Kandiller Kuran'da var mı? ile ilgili etiketler Berat Kandili berat kandili kuranda geçiyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.