Berat Kandili iftar vakti saat kaçta?

Berat Kandili iftar vakti saat kaçta? Bugün 2019 yılının üçüncü kandili olan Berat Kandili idrak edilecek. Bu gün için oruç tutanlar iftar vaktinin saat kaçta olduğunu araştırmaya başladı. Akşam ezanı saat kaçta okunuyor, İftar vakti ne zaman gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de sizler için Berat Kandilinde İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, İzmir ve diğer şehirlerin iftar saatlerini araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Berat Kandili iftar vakti saat kaçta? Akşam ezanı saat kaçta okunuyor?

Berat Kandili iftar vakti saat kaçta? Bugün Müslüman alemi için oldukça önemli bir gün olarak kabul ediliyor. Berat Kandili bu akşam idrak edilecek. Bu özel gün için oruç tutanlar da internette il il ftar vakitlerini araştırıyor. Berat Kandili iftar vakti saat kaçta, akşam ezanı ne zaman okunuyor gibi sorulara yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm detaylar haberimizde. İşte İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Adana ve tüm illerde Berat Kandili iftar vakitleri...

Berat Kandili iftar vakti saat kaçta?

BERAT KANDİLİ İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

İstanbul'da akşam ezanının kaçta okunacağı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvim ile açıklandı.

İstanbul'da akşam ezanı 19:53'te okunacak.

Ankara'da akşam ezanı 19:36'da okunacak

İzmir'de akşam ezanı 19:57'de okunacak

İL İL İFTAR VAKİTLERİ VE AKŞAM EZANI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

BERAT KANDİLİ ORUCU NASIL TUTULUR?

Kandil cumayı cumartesiye bağlayan gece ise, cuma günü ve cumartesi günleri oruç tutulabilir. Efdal olanı cumartesi günü tutmaktır.

Berat Kandili'nin içinde olduğu ay olan Şaban ayını Peygamberimiz Hazreti Muhammed hep oruç ile geçirmiştir. Ramazan ayı dışında en çok oruç tutup namaz kıldığı ay bu aydır. Berat Kandili 'ni oruçlu geçirmek önemil bir ibadettir. Genellikle kandil günlerinden önce oruç tutulup kandil karşılanır. Ancak İslam âlimleri Berat Kandili orucunun kandil gecesinin gündüzünde tutulmasını öneriyor. Yani 11 Mayıs Perşembe günü Berat Kandili orucunuzu tutmanız tavsiye ediliyor. Berat Kandili gecesinde nafile namazı kılınmalıdır. Berat gecesinde kılınacak namaza Salat-ül-hayr yani Hayır Namazı denir. Bu namaz yüz rekâttır. Her rekâtta Fatiha sûresinden sonra on defa İhlâs sûresi okunarak kılınır.

İFTAR NEDİR?

İftar, oruç müddeti sona erdikten sonra yenen yemektir. İftar vakti ise, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur.

Berat Kandili iftar vakti saat kaçta? ile ilgili etiketler ezan Berat Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.