Berat Gecesinde ne tesbih çekilir? Berat gecesi tesbihleri nasıldır?

Berat gecesinde ne tesbihi çekililir? Müslümanların en kutsal günlerinden olan ve Şaban ayının 15. gecesi kutlanan Berat gecesine özel tesbihler nedir? Berat Kandili dolayısıyla tesbih çekmek isteyen ve ibadetlerine devam eden müslüman vatandaşları için berat gecesi tesbihleri...

Berat Gecesinde ne tesbih çekilir sorusunun yanıtı haberimizde. Şaban ayının 15. gecesi kutlanan ve bu yıl 27 mart 202 gecesine denk gelen Berat Gecesi'nde tesbih çekmek isteyen müslümanlar berat gecesi tesbihlerini merak ediyor.

BERAT GECESİ TESBİHLERİ

Bin adet Estağfirullah El Azim

Bin 1 adet ihlas Suresi

Bin adet La İlahe İllallah

Bin adet Salavat

Yüz adet Habinallahü Vegniğmel Vekil

Yüz adet Besmele

129 Adet Ya Latif

Berat Kandilinde "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

Berat Gecesinde ne tesbih çekilir? Berat gecesi tesbihleri nasıldır?

BERAT KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER NELER?

Berat Kandili çekilecek tesbihleri: Berat Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir : "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".

Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur'an'da "Berae" kökünden 25 kelime bulunmakta olup, bunlardan sadece iki tanesi "Beraet" şeklinde geçmektedir. Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır.

 

Berat Gecesinde ne tesbih çekilir? Berat gecesi tesbihleri nasıldır? ile ilgili etiketler Berat Kandili berat gecesi tesbihleri berat gecesi ne tesbih çekilir
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.