Berat Gecesi namazı cemaatle kılınır mı?

Berat Kandili bu akşam kutlanıyor. 27 Mart gecesi Şaban ayının 15. gecesi yani Berat Gecesi. Bu kutsal günü müslümanlar ibadetle geçirmek istiyor. Peki Berat Gecesi namazı cemaatle kılınır mı?

Berat gecesi namazı cemaatle kılınır mı merak ediliyor. Müslüman dünyasının bu en önemli gününde müslüman vatandaşlar cemaat oluğ ibadetle geçirmenin daha iyi olacağını düşünüyor ancak berat gecesi namazı cemaatle kılınabilir mi, bunun cevabını merak ediyor.

BERAT GECESİ NAMAZI CEMAATLE KILINIR MI?

Namaz, İslam dininin esasını oluşturan ibadetlerin başında gelenlerden biridir. Farz namazlar dışında, Hz. Peygamber’in kılmış olduğu diğer namazlar genel anlamda nafile kategorisi içerisindedir. Özellikle kandil günlerinde en çok araştırılan konulardan biri de namaz konusudur. Peki, Berat Kandili’nde namaz kılınır mı?

Berat Kandili'nde nasıl namaz kılınır? Berat Kandili'nde namaz kılınır mı?

Kandil gecesini gönül uyanıklığı ile ihya edebilmiş olmak için; gündüzünde oruç tutulmalı, gecesinde cemaatle namaz kılınmalı, vaaz ve mevlid-i şerif dinlenmeli, topluca dua edilmeli, tevbe edilmeli, kaza ve nafile namazlar kılınmalıdır.v

Berat Gecesi namazı cemaatle kılınır mı? ile ilgili etiketler Berat Kandili berat gecesi namazı cemaatle kılınır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.