Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi mi? İstifa onaylandı mı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını kabul etti mi? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan Berat Albayrak açıklaması sonrası her şey netliğe kavuşacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak'ın istifasını kabul etti mi soruları gündemde. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklaması sonrası, Albayrak'ın istifasının Erdğran tarafından kabul edilip edilmediği de belli olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BERAT ALBAYRAK İSTİFASINI KABUL ETTİ Mİ?

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Kısa süre sonra da İletişim Başkanlığı tarafından sosyal medyadan paylaşılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı;

"Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yönetim reformu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız kabinesini kurarak, milletimizin takdirine sunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabinede yer verilen bakanlarımız, 10 Temmuz 2018 tarihinde Meclis'te yemin ederek resmen görevlerine başlamışlardır.

Daha önceki hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhuriyetimizin 66'ncı Hükümeti olan bu kabinede, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer almıştır.

Bölgesel ve küresel siyasi krizlere ilave olarak corona virüs salgını sebebiyle gelişmiş devletlerin dahi ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gayretleriyle ülkemiz, bu kritik süreçte olabilecek en az hasarla yoluna devam etmiş, sayın bakanımızın başarıları sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir.

Bilindiği gibi 8 Kasım Pazar akşamı, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından birinde sağlık nedenleriyle görevden affını isteyen bir açıklama yayınlamıştır.

Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine veMaliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir."

 Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi mi? İstifa onaylandı mı

Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi mi? İstifa onaylandı mı - Resim : 2Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi mi? İstifa onaylandı mı - Resim : 3Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi mi? İstifa onaylandı mı - Resim : 4

NE OLMUŞTU?


İlk kez son dakika gelişmesi olarak SuperHaber'in duyurduğu istifa kararını Berat Albayrak sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla ilan etti.

Albayrak mesajında, "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe karar aldım." dedi.

Berat Albayrak'ın bu sürpriz istifası ile eşzamanlı olarak Twitter hesabını da silmesi dikkat çekti. Bu gelişme üzerine Albayrak'ın sosyal medya hesaplarının bilgisayar korsanları tarafından "hacklenmiş" olabileceği ihtimali gündeme gelmişti.

Instagram hesabındaki istifa metni

Berat Albayrak istafasını dün akşam saat 19.00'da Instagram hesabına koydu. O saatten itibaren gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a döndü. Instagramda yer alan söz konusu istifa metninin tamamı şöyle:

-"Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

-Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir. 

5 yılda 2 bakanlık

Berat Albayrak 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi.

Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti. 2017 Anayasa referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükûmette Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

 

Berat Albayrak'ın istifası kabul edildi mi? İstifa onaylandı mı ile ilgili etiketler Berat Albayrak Erdoğan istifa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.