Berat Albayrak siber saldırıya mı uğradı? Hacklendi mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklaması sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Bazı kesimler ise Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabının siber saldırıya uğradığını iddia etti. Berat Albayrak siber saldırıya mı uğradı, hacklendi mi? Siber saldırı nedir? Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında görevinden istifa ettiğini açıklaması kulislere bomba gibi düştü. Son gelen iddialar doğrultusunda ise Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabının hacklendiği ve siber saldırıya uğradığı iddia edildi.

Berat Albayrak sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.” ifadelerine yer vermişti.

SİBER SALDIRI NEDİR?

Günümüzde hızla gelişen teknoloji güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Hacker adı verilen zararlı kullanıcılar veya kullanıcı grupları, internet sitelerine, bilgisayarlara, devlet kurumlarına, polis, jandarma ya da şahıs gibi birimlere saldırı amaçlı trojen, solucan gibi virüsler yollayarak bu alandaki bilgileri ele geçirmek ya da bu alanı kullanılmaz hale getirmek amaçlı yaptıkları saldırıya siber saldırı adı verilir.

Siber saldırılar şahısa dönük olabileceği gibi kuruma ya da devletlere dönük olarak yapılabilir. Devletler birbirleri arasında siber savaş adı verilen rekabete girişebilirler. Bildiğimiz savaştan farklı olan bu stratejiye telefon dinleme, gizli evrak görüntüleme, ajanlık ve casusluk gibi özel amaçlı olarak yapılan işlemlerdir. Ve saldırı için birçok materyal kullanılabilir. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar, internet bağlantılı cihazlar, tabletler aracılığı ile şahsa, kuruma ya da Devletleri günlük olarak art niyetli sanal saldırı yapılabilir.

 

Berat Albayrak siber saldırıya mı uğradı? Hacklendi mi? ile ilgili etiketler Berat Albayrak istifa Sosyal Medya siber saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.