Benzinden sonra sıra motorinde!

25 kuruş indirilen benzinin ardından motorinde de litre fiyatı düşüyor. Motorine, bu gece 15 kuruş indirim yapılacak. Bu indirimin 7 kuruşu pompaya yansıyacak.

Uluslar arası piyasalarda benzin ve motorinin ton fiyatlarının düşmesi, akaryakıtta iç piyasada pompa fiyatlarına indirim olarak yansıyor. Geçen hafta, benzine 25 kuruş indirim yapılmıştı. Sıra, motorine geldi.

Motorinin, uluslar arası piyasalarda ton fiyatı jeopolitik gelişmelere bağlı olarak 616 dolardan 590 dolara kadar geriledi. Dolar kurunda da 5.70 düzeylerinde bir seyir gözleniyor. Bu gelişme, motorinde 15 kuruşluk indirimi gündeme getirdi. Ancak, devletin motorinden daha önce “eşel mobil” uygulaması gereğince KDV dahil 8 kuruş alacağı bulunuyor. Bu düşülecek ve devletin alacağı kalmayacak. Kalan 7 kuruşun da bu gece pompa fiyatlarına yansıtılması bekleniyor.

Benzinde, bu hafta bir fiyat hareketi beklenmiyor. Uzmanlar, jeopolitik gelişmelerin emtia fiyatları üzerinde etkili olduğuna işaret ederek, “Olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa benzin bugünkü fiyat seviyelerini hafta boyunca korur” dedi.

Benzinden sonra sıra motorinde! ile ilgili etiketler Akaryakıt benzin Motorin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.