Benzin ve motorine 12 lira KDV ve ÖTV indirimi geliyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı!

27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç son dönemde artan akaryakıt fiyatlarında 12 liralık indirim yapılması için Meclis’e sunduğu önergede KDV ve ÖTV indirimi formülünü açıkladı. Benzin ve motorinin litre fiyatı 20 lirayı aşarken artan akaryakıt fiyatları araç sahiplerini de zor durumda bırakmakta. İşte, 29 Mart benzin, motorin, LPG güncel fiyatı!

Son dönemde artan akaryakıt fiyatlarına yönelik olarak Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılması adına komisyona sunuldu. Meclis komisyonuna sunulan kanun teklifi bünyesinde akaryakıt ürünlerinden KDV ve ÖTV alınmaması ön görüldü.

Üst üste gelen akaryakıt zamları ile birlikte sürücüler artık kontak kapatma noktasına kadar gelirken İstanbul ile Ankara başta olmak üzere toplu ulaşım ve bilet fiyatları da zamlanmıştı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş ve Brent petrol fiyatının 110 dolar seviyelerine kadar gelmesi ve Amerika'nın Rus petrolüne ambargo uygulayacağının ortaya çıkması piyasaları alt üst etmişti.

Benzin ve motorine 12 lira KDV ve ÖTV indirimi geliyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı!

Bu süreçte yaşanan dalgalanma ile birlikte motorin ve benzinin litresi 20 lirayı aşarken LPG’nin pompa fiyatı ise 11 lira sınırına kadar gelmesi araç sahiplerini oldukça üzdü.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte mağdur durumda kalan araç sahipleri bir an önce zamların geri çekilmesi yönünde görüş belirtirken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi komisyona gönderildi.

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi olması durumunda benzin ve motorin fiyatlarına ortalama olarak 12 liralık bir indirim yapılacağı iddia edildi.

Benzin ve motorine 12 lira KDV ve ÖTV indirimi geliyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı! - Resim : 2

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 30 Mart

Benzin: 19.79 TL
Motorin (Mazot): 23.64 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 30 Mart

Benzin: 19.98 TL
Motorin (Mazot): 23.72 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 30 Mart

Benzin: 19.90 TL
Motorin (Mazot): 23.72 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

Benzin ve motorine 12 lira KDV ve ÖTV indirimi geliyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı! ile ilgili etiketler benzin Motorin KDV ÖTV akaryakıt fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.