Bensu Soral'ın hastalığı crohn nedir? Belirtileri nelerdir?

Bensu Soral’ın koronavirüs aşısı olması ve bunu sosyal medya hesabı Instagram üzerinden paylaşması bir anda ortalığı karıştırdı. Peki, Bensu Soral’ın hastalığı crohn nedir, belirtileri nelerdir?

Ünlü oyuncu Bensu Sural, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı paylaşımında koronavirüs aşısı olduğunu açıklaması bir anda tepkilere sebebiyet verdi. Bensu Soral daha sonrasında yaşanan gelişmeler neticesinde bir açıklamada bulunarak kendisinde crohn hastalığı bulunduğunu ve bunun koronavirüs aşısında öncelikli gruplardan biri olduğunu dile getirdi.

BENSU SORAL KİMDİR?

2 Şubat 1991 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen Bensu Soral’in kardeşi Hande Soral’da kendi gibi oyuncudur. İzlenme rekorları kıran İçerde dizisinde Melek karakteri ile tanınan Hande Soral, 29 Eylül 2018 tarihinde iş adamı Hakan Baş ile dünya evine girmiştir.

CROHN HASTALIĞI NEDİR?

Crohn hastalığı; kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olarak bilinmektedir. Ağızdan anüse kadar sindirim sisteminin herhangi bir bölümünde ya da aynı anda birkaç farklı bölümünde aralıklı iltihaplar ile kendisini belli eden bu hastalığın bulaşıcı olup olmadığı bilinmemektedir.

Genetik yatkınlık ve çevresel faktörlerin hastalığı tetiklediği bilinirken, diyet ve stres azaltıcı önlemlerle tedavinin desteklendiği belirtilmektedir.

CROHN HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Crohn hastalığı, ince barsakta (bağırsakta) veya kolonda olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. İlk belirtilerin ortaya çıkmasından tanı konulmasına kadar geçen süre, ülseratif kolittekinden genellikle daha uzun bir süredir. Bunun nedeni, belirtilerin başlangıçta karakteristik özellikler göstermemesi ve doğru tanının konulmasını güçleştirmesidir.

Dışkıda kan
İshal
Acil dışkılama ihtiyacı
Kanlı dışkılama
Ateş
Ağrı, özellikle karnın sağ alt tarafında, muhtemelen pelviste ağrıyla birlikte
Diğer
İştah kaybı
Kilo kaybı
Halsizlik
Anüste yaralar, çıbanlar veya fistüller, muhtemelen cerahatle birlikte (anüsteki değişiklikler bir süre için hastalığın ilk ve tek belirtisi olabilir)
Ağızda yaralar

 

Bensu Soral'ın hastalığı crohn nedir? Belirtileri nelerdir? ile ilgili etiketler Bensu Soral Crohn
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.