"Ben olsaydım, Atatürk'ün sevgilisi olmak için kesin çabalardım, ama..."

TVNet'te yayınlanan "Derin Tarih" programında, Afet İnan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün nikahsız eşi olduğu iddia edilmişti. Afet İnan'ın kızı Arı İnan'dan konuyla ilgili açıklama geldi...

TV Net'te yayınlanan Derin Tarih programında "Atatürk'ün Hayatındaki Kadınlar" üzerine büyük tartışma yaratacak iddialar ortaya atıldı.

Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt ve Mustafa Armağan'ın katıldığı programda Çankaya'nın ikinci "Fist Lady'si"nin bugüne kadar Atatürk'ün "manevi kızı" olarak bilinen Afet İnan olduğu öne sürüldü.

Bu iddia üzerine Soner Yalçın, Afet İnan'ın kızı Arı İnan ile görüştü.

Arı İnan, skandal iddialar hakkında; "Annem ciddi kadındı. Akademik ulvi amaçları vardı. Ama o dönem ben olsaydım, Atatürk'ün sevgilisi olmak için kesin çabalardım, ama annem öyle bir kadın değildi!" ifadelerini kullandı.

İşte Soner Yalçın'ın o köşe yazısı;

ARI İNAN'IN SÖZLERİ

Arı İnan, Afet Hanım'ın kızı.

Benim kalbimde yeri apayrıdır; okumam için sürekli kitaplar gönderir.

FETÖ yetiştirmelerinin söylediklerinden haberdar etmek için telefon ettim. Konuştuk. Ve üzüldüm. Çünkü…

Haberi yoktu; kırılmasına sebep oldum.

“Annemi niye karıştırıyorlar; benim annemin çok sade hayatı vardı. Onun tüm gayesi okumak araştırmaktı. Biz çok saygı gören bir aileyiz, bunu bize neden yapıyorlar” dedi sesi titreyerek.

Yayına hazırladığı ve bana da gönderdiği “Prof. Dr. Afet İnan” kitabını anımsattı. İyi niyetli kişilerin, tahminlere dayalı değil, bilgiye dayanarak konuşması gerektiğini belirtti.

Afet İnan'ın hayatı sır değildi; tüm bilgiler bu kitapta vardı.

Sahi, Atatürk'le aralarında aşk olsa bunu niye saklasınlar ki? Öyle gizli-saklı bir hayat yaşayan insanlardan değillerdi ki? Soylu ruha sahiptiler…

Arı İnan “keşke” dedi; “bu saçmalıklar yerine, annemin kadına seçme ve seçilme hakkı veren yasa için neler yaptığı gibi bilgiler verseler insanlara.” Sonra…

“Soner Bey, lütfen yazmayınız. Bunların amacı sansasyon çıkarmak. Değmez.”

Sonunda şu sözü ekledi:

“Annem ciddi kadındı. Akademik ulvi amaçları vardı. Ama o dönem ben olsaydım, Atatürk'ün sevgilisi olmak için kesin çabalardım, ama annem öyle bir kadın değildi!”

"Ben olsaydım, Atatürk'ün sevgilisi olmak için kesin çabalardım, ama..." ile ilgili etiketler Atatürk Mustafa Armağan arı inan afet inan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.