'Ben Arda, hangi Arda?'

The Guardian gazetesi yazarı Jonathan Liew, dün akşam yayınladığı yazısında Arda Turan'la ilgili bomba etkisi yaratacak satırlara yer verdi.

Liew'in yazısı şu şekilde;

'Başakşehir'le sözleşmesi feshedilen ve Barcelona'ya hiç dönmeye niyeti olmayan Arda'nın menajeriyle yaptığı görüşmeyi ancak hayal edebilirsiniz.'

'ARDA KİM?'

Balotelli'yle birlikte oturup TV izlerken Raiola'nın telefonu çaldı. Bilinmeyen numaradan gelen aramaya cevap veren Raiola telefonu açtı.

'Ben Arda, hangi Arda?'

'Arayan kişi 'Ben Arda' dedi. Raiola ise biraz düşünüp 'Arda kim?' diye cevap verdi. O da 'Nasıl yani? Ben Arda Turan. Bak Mino. Saat çok geç biliyorum ama yardımına ihtiyacım var. Bu işi yapabilecek tek adam sensin. Bir kulübe ihtiyacım var.' dedi.

'BANA YENİ KULÜP BUL'

'İlk önce bunu şaka sanan Raiola Arda'nın sesindeki umutsuzluğu fark etti. 'Fakat senin kulübün var. Sen Barcelona'dasın.' diye cevap verdi.'

'Arda da meydan okurcasına 'Oraya geri dönmeyeceğim.' dedi. Raiola ise 'Seni istemedikleri için mi?' diye cevap verince Turan 'Ben onları istemediğim için. Bak Barcelona'yla aramda olanları biliyorsun. Bana asla gerçek bir şans vermediler. Bir değişime, yeni bir başlangıca ihtiyacım var.' dedi.

'HASTANEDE SİLAHLA ATEŞ ETTİN'

Ajandasını açan Raiola'nın buna cevabı ise 'Bir bakalım o zaman. Arda Turan. 32 yaşında. Atletico'da 178 maç 22 gol. Barcelona 55 maç 15 gol. Son kulübün Başakşehir'de 2.5 yıllık kiralıkken bir hastanede silahla ateş ettin. 42 maçta 2 gol attın. 'Bu mükemmel bir kariyer trajedisi değil mi sence de?' dedi.

Şaşıran Arda ise 'Bunların hepsini ezbere mi biliyordun?' deyince Mino 'Evet. Silah olayıyla ilgili konuşmak ister misin? diye sordu. Arda ise 'Pek değil' cevabını verdi ve Raiola, hastanede Berkay'la yaşanan olayı anlattı. Arda 'Hikayede bazı boşluklar var.' dedi.

'GAZETECİYİ BOĞAZLAMAYA ÇALIŞTIN'

-Raiola: 'Peki yardımcı hakeme ayakkabı fırlattığın için aldığın 16 maçlık ceza?' -Arda: 'O ceza 10 maça düşürüldü.'

-Raiola: 'Peki milli takım kampında bir gazeteciyi (Bilal Meşe) boğazlamaya çalışman?' -Arda: 'Bak, Ocak ayında benim bir kulüp bulmam lazım. Sen menajer misin yoksa yargıç mı?

'SEN SİNİRLİ BİR ADAMSIN'

-Raiola: 'İkisi de. Bak artık kulüpler aile ürünleri satıyor. Barcelona, Real Madrid gibi takımlar ailelere yönelik reklamlar yapıyor, çocuklarına forma alıyor. Ama sen sinirli bir adamsın. Öfke bazı zamanlarda iyidir. Bütün mükemmel oyuncular karakterlerinde öfke barındırır. Fakat öfke sana yardımcı olmalı. Şimdi sana soruyorum. Futbolu seviyor musun?

-Arda: 'Benimle dalga mı geçiyorsun? Tabii ki seviyorum.'

'BEN DE ZLATAN GİBİ OLABİLİRİM'

-Raiola: 'Soruyorum çünkü herkes futbolu sevmiyor. Çoğu futbolcu, ünü ve parayı daha çok seviyor. Mesela Zlatan tam bir baş belasıdır ama futbolu seviyor. 38 yaşında yaptığı şey de bu.'

- Arda: 'Ben de böyle olabilirim. 5 yıldır doğru düzgün oynamadım. Hala bacaklarım sağlam ve her zaman yaptığım gibi oyunu çok iyi okuyorum. Fit hale gelir ve şans bulabilirsem kendimi gösterebilirim.'

'Ben Arda, hangi Arda?' ile ilgili etiketler The Guardian Arda Turan Barcelona
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.