Belkıs Özener kimdir, kaç yaşında? Yeşilçam’ın unutulmaz sesi Belkıs Özener şarkıları!

Yeşilçam’da yıllar boyunca seslendirdiği şarkılar ile gündem olan sanatçı Belkıs Özener uzun aradan sonra ekranlarda şarkılarını seslendirdi. Sizler için Belkıs Özener kimdir, kaç yaşında detaylar haberimiz.

Bugün uzun zaman sonra ekranlarda Yeşilçam rüzgarı estiren Belkıs Özener gündem oldu. Birçok şarkısı ile Yeşilçam döneminde başarılı şarkıcının şarkıları ile izleyicileri kendine aşık eden Belkıs Özener kimdir, kaç yaşında detaylar haberimizde. Belkıs Özener kimdir, kaç yaşında?

Belkıs Özener Kimdir?

Belkıs Özener, 28 Mart 1940 yılında Erzincanlı yol müteahhidi Mehmet bey ile Yugoslav göçmeni Fatma Aras'ın üçüncü çocuğu olarak İzmir'in Kestelli semtinde doğmuştur. Belma ve Gönül adlı iki ablası vardır. 1952'de Gönül Yazar'ın radyo sınavlarını kazanmasıyla birlikte Yazar'la beraber önce Ankara'ya, daha sonra İstanbul'a taşındılar. Alâeddin Yavaşça, Zeki Duygulu ve Radife Erten'den dersler aldı ve daha sonra bir ses yarışması kazandı. 14 yaşındayken Sabite Tur Gülerman'ın alt kadrosunda ilk defa sahneye çıktı. Tepebaşı Gazinosu'nda Perihan Altındağ'ın alt kadrosunda ise ilk yevmiyeli sahnesini yaptı. Belkıs Yazar adıyla bir süre plak ve sahne çalışması yaptıktan sonra, 16 yaşında Rauf Köksalan ile gerçekleştirdiği evliliğinden, Benek, Bengü ve Barkın adlarında üç çocuğu vardır.

Belkıs Özener kimdir, kaç yaşında? Yeşilçam’ın unutulmaz sesi Belkıs Özener şarkıları!

Evlendikten sonra, Türk Sanat Müziği sanatçısı ablası Gönül Yazar'ın aksine, çok fazla sahne çalışması yapmadı. 1967 yılında Metin Bükey'in teklifiyle ilk defa Sinekli Bakkal filminde Türkan Şoray'ın oynadığı roldeki şarkıyı seslendirdi. 100'ü Şoray'ın olmak üzere 300'den fazla şarkıyı Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik gibi oyuncuların filmlerinde onların yerine seslendirdi. Yeşilçam'ın tarz değiştirdiği yıllarla birlikte mesleğini bıraktı. Eserleri 2006 yılında Sahibinin Sesinden Yeşilçam Şarkıları adlı albümde bir araya toplandı.

Filmlerde seslendirdiği bazı şarkılar

-Fosforlu Cevriye

-Sevemedim Kara Gözlüm

-Adını Anmayacağım

-Gözüm Sende

-Nasıl Geçti Habersiz

-Sonbahar Rüzgarları

Gümüş Gerdanlık

Belkıs Özener kimdir, kaç yaşında? Yeşilçam’ın unutulmaz sesi Belkıs Özener şarkıları! ile ilgili etiketler Belkıs Özener kimdir şarkıları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.