Belhanda'dan Fatih Terim itirafı!

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Younes Belhanda, samimi bir açıklamalarda bulundu.

İşte Belhanda'nın Hürriyet'te yer alan röportajı

TARAFTARLAR SENİ SÜREKLİ SNEİJDER İLE KARŞILAŞTIRDI. BU DURUM SENDE BASKI YARATTI MI?

Herhangi bir şekilde baskı hissetmedim. Sneijder ve ben farklı tipte oyuncularız. Dolayısıyla farklı tarzlarımız var. Ben Galatasaray’a futbolumu oynamaya geldim ve futbolumu oynuyorum bonservis rakamına takılmam çünkü parayı ben almıyorum!

GALATASARAY’IN, SENİN İÇİN 8 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ ÖDEMİŞ OLMASI BASKI YARATTI MI?

Açıkçası rakamlara çok fazla takılmıyorum. Çünkü burada fiyatı veren ya da parayı alan ben değilim. İnsanlar belirli bir fiyat belirliyor. Kulüpler de belli bir fiyat ödüyor. Çok fazla bir şey söyleyemem. Bunun da bir baskı yarattığını düşünmüyorum...

SEN, OYNAMAKTAN ÇOK, OYNATMAYI SEVEN BİR 10 NUMARASIN. FAKAT HERKES 10 NUMARA DEYİNCE GOLLER, ASİSTLER BEKLER. BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLERSİN?

Benim farklı bir oyun stilim var. En çok gol attığım sezon Montpellier’de forma giydiğim sezondu. Orada forvet arkası oynuyordum. Galatasaray’da ise çok fazla 10 numara oynamadım. 8 numarada oynadım. Bu sene bütün 8 numaralar arasında karşılaştırma yaparsanız, kimin daha iyi istatistiklere sahip olduğunu görürsünüz.

İSTATİSTİKLERE BAKINCA BELHANDA ‘DEĞERİ YOKLUĞUNDA ANLAŞILAN BİR OYUNCU...’ BU YORUMA KATILIR MISIN?

Ben istatistiklere bakıp yorum yapmam. Ama insanlar sürekli istatistiklere bakıyor. Kaç gol atıp asist yaptığınıza... Bence esas şuna bakmak lazım... Ben ileriye gittiğim zaman daha çok defansı eksiltmeye, pas verip gole gidecek pozisyonu oluşturmaya çalışıyorum burada. Dolayısıyla gollerin başlangıcını yaptığımı düşünüyorum.

MONTPELLİER BAŞKANI NİCOLLİN, SENİN İÇİN ‘SAĞ AYAĞINDA 2 NASRİ, SOL AYAĞINDA 3 BEN ARFA VAR’ DEMİŞTİ. BİZ O BELHANDA’NIN YÜZDE KAÇINI İZLEDİK?

Kapasitemi değerlendirecek konumda değilim. Ancak şu etki ediyor. Hangi takımda, hangi oyuncularla oynadığınızda çok daha fazla ön plana çıkıyor. Takımdaki oyuncular iyi olursa sizin de kapasitenizartıyor. Tersi de olabiliyor.

GALATASARAY. TUDOR DÖNEMİNDEKİ BÜYÜK MAÇLARDA KİME YENİLDİYSE İKİNCİ DEVREDE HEPSİNİ MAĞLUP EDİP RÖVANŞI ALDI. BU BİR TEKNİK ADAM FARKI MIYDI?

Tabii ki bir fark oldu. Daha çok taktiksel anlamda bir fark yaşandı. Fatih Terim’in gelişinden sonra bütün maçlarda aynı taktikle sahaya çıktık, aynı şekilde oynadık. Ancak, bunu eleştirmek için söylemiyorum ama Tudor ile beraberken farklı sistemler deniyorduk. Bana göre bu taktikdeğişikliklerinden dolayı sorunlar yaşıyorduk. Fakat Fatih Terim geldikten sonra aynı şekilde oynamaya başladık. Ne oynayacağımızı, taktiğimizi hepimiz iyi biliyorduk. Fatih Terim’in yaptığı da büyük maçlardaki farkı yarattı. Sonuçta biz büyük bir takımız. Büyük takımlar başkalarına adapte olmaz. Rakip kim olursa olsun, ister büyük takım, ister küçük takım, taktiğini aynı şekilde uygular.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNAYACAĞIN İÇİN ÖZEL BİR HEYECAN DUYUYOR MUSUN?

Daha önce Montpellier ve Dinamo Kiev’de iken Şampiyonlar Ligi’nde oynamıştım. Uzun süre geçti aradan. Gerçekten de Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ayrı bir keyif. Özellikle Galatasaray taraftarının önünde bu maçlara çıkmak çok güzel olacak. Ve bizim sahamıza, evimize gelen takımlar da bu ambiyansı görme fırsatı bulacaklar. Çok şanslılar.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE ÖZELLİKLE EŞLEŞMEK İSTEDİĞİN BİR TAKIM VAR MI?

Real Madrid ile karşılaşmak isterim.

KENDİ MEVKİNDE TÜRKİYE’DE BEĞENDİĞİN BİR OYUNCU VAR MIYDI?

Anderson Talisca ve Fernando.

VAR SİSTEMİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUN?

Açıkçası iyi olduğunu düşünmüyorum ben VAR sisteminin. Çünkü futbolun çekiciliğini azaltacak. Bazı takımları daha fazla desteklerken, bazılarını kötü etkileyeceğini düşünüyorum. Onun için de gereksiz buluyorum.

Belhanda'dan Fatih Terim itirafı! ile ilgili etiketler Belhanda Galatasaray Fatih Terim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.