Belhanda kararına FIFA ne diyecek

Galatasaray Kulübü, Sivasspor maçından sonra saha zemini ve yönetimi eleştiren açıklamaları sebep göstererek Younes Belhanda'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Faslı futbolcunun menajeri William D'Avila bir açıklama yaparak 'Büyük hata yaptılar. Sözleşmeyi feshetmek için hiçbir geçerli sebep yoktu.' diye konuştu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Sarı kırmızılılar bu karardan ceza alabilir. Spor Hukukçusu Anıl Dinçer, sarı kırmızılı yönetimin kararını 'Ben Galatasaray yönetiminin yerinde olsaydım biraz daha parasal cezayı tercih ederdim. Çünkü bu tarz fesihler biraz sıkıntılı olabiliyor." sözleriyle değerlendirdi.

FIFA'YA GİDERSE GALATASARAY CEZA ALABİLİR

Anıl Dinçer şunları söyledi:

"FIFA, oyuncuyu haklı bulursa yani sözleşmenin haksız feshedildiği kararı çıkarsa Kruse örneğindeki gibi olacak. İkisinin de durumu farklı olsa da sonuç olarak aynı olacak. Röportaj dolayısıyla yapılan fesih ciddi şekilde incelenecektir. Galatasaray, bunu ispat etmeli. Kulübe zarar veren bir röportaj noktasında. Kulüp bu fesih öncesinde uyarılarda bulundu mu? 3-4 kez ihtar çekti mi? Para cezası verdi mi? Bunlar önemli. Galatasaray, konunun artık çekilmez bir hale geldiğini ortaya koymak zorunda. Öte yandan oyuncu röportajı sonrasında düzeltme mesajı yayınlamış ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmeye çalışmış. Oyuncu nezdinde bunlar önemli detaylar. Galatasaray bu işin sonunda büyük rakamlar ödemese de Belhanda sürecinden olumsuz sonuç alabilir"

Belhanda kararına FIFA ne diyecek

Belhanda kararına FIFA ne diyecek - Resim : 2

FIFA sözleşmenin haksız feshedildiğine karar verirse ne olacak?

-Şu ana kadar ödenmeyen alacaklarının ödenmesi
-Kalan alacaklarının ödenmesi
-Fesih tazminatı

MENAJERİ: BÜYÜK HATA YAPTILAR

Öte yandan Faslı futbolcunun menajeri William D'Avila, "Büyük hata yaptılar. Sözleşmeyi feshetmek için hiçbir geçerli sebep yoktu. Yasal olarak kulübün bu durumdan haklı çıkacağını düşünmüyorum. Younes için de bu karar sürpriz oldu ve sözleşmesini inceliyor. Younes bu sezon golleri ve asistleriyle takımına önemli katkı sağlamıştı. Fatih Terim için her zaman çok önemli bir oyuncuydu." ifadelerini kullandı.

 

 

Belhanda kararına FIFA ne diyecek ile ilgili etiketler Belhanda
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.