Galatasaray'da Younes Belhanda ile yollar ayrıldı

Younes Belhanda ile yollar ayrıldı! Galatasaray, Faslı futbolcunun sözleşmesini tek taraflı feshetti. Belhanda'nın Sivasspor maçı sonrası stat zemini için yaptığı "Dünyanın en iyi bahçıvanları tutulsun, bu sorun çözülsün" şeklindeki yorum yönetim tarafından bir yaptırıma dönüştürüldü.

Galatasaray, Younes Belhanda'nın sözleşmesini "tek taraflı ve haklı sebeple" feshettiğini açıkladı. 2-2 berabere biten Sivasspor maçının ardından beIN Sports'a yaptığı açıklamada  "Florya'daki antrenman sahamız bile buradan çok daha iyi. Dünyanın en iyi bahçıvanları tutulsun, bu sorun çözülsün" diyen Faslı yıldızın bu sözleri "kulüp imajına ve yönetimin saygınlığına zarar veren açıklamalar" olarak değerlendirildi ve düğmeye basıldı.

Belhanda'nın profesyonel futbolcu sözleşmesinin FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. maddesi uyarınca 10 Mart'tan itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedildiği belirtildi.

Sezon başında maaşına indirim yapmayı kabul etmediği için Mustafa Cengiz yönetimiyle gerilim yaşayan Galatasaray'ın "10 numarası" sezon sonunda boşa çıkacaktı. Sözleşmesinin bitime 6 ay kala yeni sözleşme görüşmelerine hazırlanan 30 yaşındaki futbolcu bu kararlar şoke oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren takımın "10 numara"sının bu şekilde gönderilmesi üzerine teknik direktör Fatih Terim'in ne diyeceği merak ediliyor.

2017 yazında Dinamo Kiev'den 10 milyon euro bonservis ödenerek alınan Belhanda geçen sezon 3.3 milyon euro yıllık ücretle oynamıştı. 

Galatasaray'da Younes Belhanda ile yollar ayrıldı ile ilgili etiketler Galatasaray younes belhanda
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.