Belediyeye şok soruşturma

Çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkilileri yapı tatil tutanağı düzenlenmesine rağmen binaların yapımına devam eden Gökçeada Belediyesi ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kaçak olduğu tespit edilmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarını sürdürüyor.

Gökçeada Belediyesi tarafından Kaleköy sahilde inşa edilen 2 katlı kafetaryalar çevrecilerle belediyeyi karşı karşıya getirdi.

CİMER'E ŞİKAYET

Gökçeada Gönüllüleri Derneği ve Gökçeada Çevreyi Koruma Derneği arkeolojik sit alanında inşa edilen binaları CİMER’e şikâyet etti. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri yerinde yaptıkları inceleme neticesinde iki inşaatın da yasaya aykırı olduğunu tespit etti. Gökçeada Kaymakamlığı inşaatları mühürledi ve inşai faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

SAVCILIĞA ŞİKAYET 

Hürriyet'in haberine göre, Gökçeada Belediyesi tarafından yapımına devam edilen kafeterya binalarında inşaat durmadı. Belediye inşaatların ruhsatlı olduğunu ileri sürerek yapıma devam etti. Çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkilileri yapı tatil tutanağı düzenlenmesine rağmen binaların yapımına devam eden Gökçeada Belediyesi ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YASAL SÜREÇ BAŞLIYOR

İl müdürlüğü yetkilileri, “Yasal süreç işliyor. İsterse inşaat bitsin. Belediyenin lehine sonuçlanmaz. Kamu zararı oluşturduğu için belediye başkanı hakkında yasal işlem başlatılacak. Jandarma tutanak tuttu. Eninde sonunda kaçak olduğu kesinleşen yasaya aykırı yapılar yıkılacak” denildi.

Belediyeye şok soruşturma ile ilgili etiketler Belediye soruşturma Gökçeada şikayet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.